Recepti 1596 prikaza 12. rujna 2018.

Tortilje s puretinom i povrćem - fini ručak gotov za pola sata

Thinkstock
Zapečen smotuljci s puretinom i povrćem pripremaju se brzinski, a nestaju u trenu. Vjerujte, nakon ovog će ručka baš svi lizati prste.

Kockice puretine, pirjani luk i paprika, pa još malo svježeg povrća poput rajčice i zelene salate, stvorit će na vašim tanjurima genijalnu kombinaciju koju će voljeti baš svi. Dodajte im i kremasti avokado nasjeckan na ploške, sok limete, peršin i korijander, pa navalite na slasne tortilje. 

 

Možda vas zanima... Zapečene tortilje - slastan ručak na brzinu Kolumne

 

Tortilje možete zapeći pa poslužiti ili ih jednostavno napunite, dodajte im umak od grčkog jogurta i poslužite što prije, baš takve kakve jesu.

 

Možda vas zanima... Ultimativni umak za sendviče, tortilje i burgere – imamo recept! Recepti

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 


Potrebno vam je:

  • 400 g puretine
  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica čili papričice
  • 1 žličica crvene paprike
  • 2 žlica ulja
  • 30 g korijandera
  • 2 kom zelene paprike
  • 2 luka
  • 8 tortilja
  • pelati
  • 1 režanj češnjaka
  • 200 g ribanog sira
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

  1. Pomiješajte komadiće puretine s češnjakom, kuminom, čilijem, paprikom, narančinom korom i sokom, žlicom ulja i tri žličice korijandera. Ispecite ih na maslinovom ulju.
  2. Zagrijte pećnicu na 180°C. 
  3. Na tavi zagrijte malo ulja, pa dodajte na kolutiće nasjeckani luk i pirjajte ga. Dodajte i papriku. Pirjajte dok povrće malo ne omekša.
  4. U tortilje stavite meso i povrće, dodajte žlicu pelata koje ste začinili češnjakom, soli i paprom. Dodajte i ribani sir.
  5. Zamotajte tortille u foliju i na deset minuta stavite u pećnicu ili ih poslužite bez pečenja.

Dobar tek!
 

gastro zvijezda
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.