Zapečeni smotuljci s puretinom i povrćem pripremaju se brzinski, a nestaju u trenu. Vjerujte, nakon ovog će ručka baš svi lizati prste. Kockice puretine, pirjani luk i paprika, pa još malo svježeg povrća poput rajčice i zelene salate, stvorit će na vašim tanjurima genijalnu kombinaciju koju će voljeti baš svi.
Dodajte im i kremasti avokado nasjeckan na ploške, sok limete, peršin i korijander, pa navalite na slasne tortilje. Tortilje možete zapeći pa poslužiti ili ih jednostavno napunite, dodajte im umak od grčkog jogurta i poslužite što prije, baš takve kakve jesu.
Potrebno vam je:
- 400 g puretine
- 1 žličica kumina
- 1 žličica čili papričice
- 1 žličica crvene paprike
- 2 žlica ulja
- 30 g korijandera
- 2 kom zelene paprike
- 2 luka
- 8 tortilja
- pelati
- 1 režanj češnjaka
- 200 g ribanog sira
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
- Pomiješajte komadiće puretine s češnjakom, kuminom, čilijem, paprikom, narančinom korom i sokom, žlicom ulja i tri žličice korijandera. Ispecite ih na maslinovom ulju.
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Na tavi zagrijte malo ulja, pa dodajte na kolutiće nasjeckani luk i pirjajte ga. Dodajte i papriku. Pirjajte dok povrće malo ne omekša.
- U tortilje stavite meso i povrće, dodajte žlicu pelata koje ste začinili češnjakom, soli i paprom. Dodajte i ribani sir.
- Zamotajte tortille u foliju i na deset minuta stavite u pećnicu ili ih poslužite bez pečenja.
Dobar tek!