Recepti 13. listopada 2014.

Pureći crispy corn

gastro postao gastro.24sata.hr
Pržite puretinu na malo drugačiji način - s cornflakesom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 577

Potrebno vam je

  • 600 g puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom jaje kokošje
  • 200 g cornflackes
  • 100 g cheddar
  • 15 g sol
  • 400 g blitva
  • 400 g krumpir, zreli
  • 3 režanj češnjak
  • 2 dl ulje maslinovo

Priprema

  1. Pureće odreske posoliti, uvaljati u brašno, jaja te mješavinu cornflakesa i sira.
  2. Tako pripremljene odreske pržiti u plitkom ulju kratko s obje strane.
  3. Zatim pečenje dovršiti u pećnici, na 180 °C, 5-8 min, tako da odreske položimo na rešetku, a ispod njih stavimo pleh u koji će se cijediti suvišna masnoća.
  4. Kada su gotovi, položimo ih na papirnati ubrus da se upije preostala masnoća.

Pržite puretinu na malo drugačiji način - s cornflakesom

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.