gastro postao
'Junk food' ne mora biti nezdrav, pogotovo kad ga pripremate kod kuće...
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 492
Potrebno vam je
- 4 kom pecivo, bijelo
- 1 kom rog paprika
- 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 1 režanj češnjak
- 2 kom tikvice, zelene
- 400 g puretina,mljevena
- 2 kriška kruh pšenični, bijeli
- 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 200 g vrhnje kiselo (12% masti)
- 8 list salata, zelena
- sol
- papar
- 2 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Krastavce narežite na sitne kockice i pomiješajte s kiselim vrhnjem, začinite sitno narezanim češnjakom, soli i paprom. Umak stavite u hladnjak da se dobro ohladi.
- Crvenu rog papriku narežite na trakice, a pola tikvice na kolutiće.
- Kruh nakidajte na komadiće, te ga prelijte mlijekom. Jednu i pol tikvicu narežite na sitne kockice, pomiješajte s purećim mljevenim mesom, dodajte ocijeđeni kruh, sol, papar i sve dobro promiješajte da se sastojci sjedine.
- Smjesu podijelite na 4 dijela, rukama oblikujte pljeskavice i pecite na maslinovu ulju na grill tavi, po 2 minute sa svake strane. Kratko prepržite papriku i tikvice.
- Prerežite peciva, pa ih stavite da se lagano zapeku na grill tavi.
- Pecivo premažite umakom, dodajte pljeskavicu, preprženu papriku i tikvice, list zelene salate i preklopite s drugim dijelom peciva.