Recepti 03. lipnja 2016.

Pureći hamburgeri

Pureći hamburgeri
gastro postao gastro.24sata.hr
'Junk food' ne mora biti nezdrav, pogotovo kad ga pripremate kod kuće...

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 492

Potrebno vam je

  • 4 kom pecivo, bijelo
  • 1 kom rog paprika
  • 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 1 režanj češnjak
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 400 g puretina,mljevena
  • 2 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 200 g vrhnje kiselo (12% masti)
  • 8 list salata, zelena
  • sol
  • papar
  • 2 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Krastavce narežite na sitne kockice i pomiješajte s kiselim vrhnjem, začinite sitno narezanim češnjakom, soli i paprom. Umak stavite u hladnjak da se dobro ohladi.
  2. Crvenu rog papriku narežite na trakice, a pola tikvice na kolutiće.
  3. Kruh nakidajte na komadiće, te ga prelijte mlijekom. Jednu i pol tikvicu narežite na sitne kockice, pomiješajte s purećim mljevenim mesom, dodajte ocijeđeni kruh, sol, papar i sve dobro promiješajte da se sastojci sjedine.
  4. Smjesu podijelite na 4 dijela, rukama oblikujte pljeskavice i pecite na maslinovu ulju na grill tavi, po 2 minute sa svake strane. Kratko prepržite papriku i tikvice.
  5. Prerežite peciva, pa ih stavite da se lagano zapeku na grill tavi.
  6. Pecivo premažite umakom, dodajte pljeskavicu, preprženu papriku i tikvice, list zelene salate i preklopite s drugim dijelom peciva.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.