gastro postao
Ukusni i slasni kolačići koji vas mame na još, i još...
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 235
Potrebno vam je
- 500 g oštro brašno
- 1 mala žlica sol
- 7 g kvasac, svježi
- 30 g šećer, kristal
- 200 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 kom jaje kokošje
- ulje suncokretovo
- 60 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 60 g grožđice
- 60 g tamne grožđice
- 30 g maslac, slani
- narančina kora
- 0.50 mala žlica mljeveni cimet
- 0.50 mala žlica vanilija u prahu
Priprema
- Brašno pomiješajte sa soli. Dodajte maslac i kvasac. Umiješajte šećer. U sredini napravite udubinu, ulijte mlijeko i dodajte jaje pa miješajte dok ne dobijete tijesto. Nauljite zdjelu pa u njoj umijesite tijesto. Prekrijte masnim papirom i ostavite na toplom sat vremena.
- Pripremite nadjev tako da prvo pjenasto izmiješajte maslac i šećer. U drugoj zdjeli izmiješajte svijetle i tamne grožđice, narančinu koru i začine. Nauljite lim veličine 18x28 cm. Tijesto stavite na pobrašnjenu podlogu te mijesite dvije minute.
- Razvaljajte tijesto u kvadrat veličine 30x30 cm pa ga pospite mješavinom maslaca i šećera. Preklopite tijesto i razvaljajte ga u kvadrat veličine 30x30 cm. Pospite mješavinom voća i savijte. Savitak narežite na 12 komada i prekrijte masnim papirom u limu za pečenje. Pecite na 220°C oko 25 minuta.
Izvor Skuhatćute