Recepti 27. veljače 2015.

Quiche s mesom

Quiche s mesom
Skuhatćute
gastro postao gastro.24sata.hr
Quiche je tradicionalno francusko jelo

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1104

Tijesto

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 125 g maslac, neslani
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 žličica paprika u prahu
  • 0.50 žličica sol

Nadjev

  • 400 g mljevena junetina
  • 80 g zelje obično
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 100 g slanina suha, masna
  • 30 g maslac, neslani
  • 1 kom luk ,crveni

Preljev

  • 125 g ementaler
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 dl vrhnje za kuhanje
  • masline, zelene, slane konzerv.
  • papar
  • sol

Priprema

  1. Stavite brašno na dasku, u sredini utisnite udubinu te dodajte jaje, mljevenu crvenu papriku i sol. Komadiće maslaca rasporedite po brašnu pa umijesite tijesto.
  2. Pokrijte folijom i ostavite 30 minuta u hladnjaku.
  3. Narežite mrkvu na ploške.
  4. Na zagrijanome maslacu prepržite sitno sjeckani luk pa dodajte slaninu te je kratko propirjajte.
  5. Umiješajte mrkvu i mljeveno meso. Pirjajte sve sedam-osam minuta. Maknite s vatre i umiješajte zelje.
  6. Naribajte sir te ga pomiješajte s umućenim jajima i vrhnjem pa posolite i popaprite.
  7. Zagrijte pećnicu na 175°C.
  8. Kalup za pečenje premažite maslacem i pospite brašnom.
  9. Razvaljajte tijesto na radnoj površini posutoj brašnom. Oblikujte krug promjera kalupa.
  10. Obložite dno kalupa i prstima oblikujte od tijesta rubove. Zatim po tijestu posložite piletinu i povrće te zalijte smjesom od jaja, vrhnja i sira. Posložite kolutiće maslina.
  11. Pecite pitu oko 45 minuta. Ostavite je neka se ohladi pa je izvadite iz kalupa i režite na ploške.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.