Recepti 01. srpnja 2016.

Quiche s rajčicama i tikvicama

Quiche s rajčicama i tikvicama
Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Quiche je vrlo svestrano jelo, u ovoj verziji s nadjevom od rajčica i tikvica

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 943

Tijesto

  • 350 g pšenično brašno, bijelo
  • 150 g maslac, neslani
  • 5 žlica mlijeko kravlje, punomasno
  • 0.50 mala žlica sol
  • 1 kom jaje kokošje

Nadjev

  • 2 kom tikvice, zelene
  • 50 g gouda punomasni
  • 3 kom jaje kokošje
  • 4 dl vrhnje kiselo (20% masti)
  • sol
  • papar
  • rajčica, crvena

Priprema

  1. Od prosijanog brašna, maslaca, mlijeka i jaja umijesite rukama prhko tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat, dva.
  2. Za to vrijeme operite tikvice i narežite ih na tanke kolutove. Posolite ih i ostavite 15-ak minuta dok ne ispuste tekućinu. Zatim ih dobro ocijedite.
  3. Okrugli lim za pečenje obložite tijestom, a dno tijesta izbodite vilicom. Prekrijte ga dijelom tikvica. Narežite sir na tanke ploške i pospite po tikvicama. Jaja razmutite s vrhnjem, posolite, poparite i prelijte preko tikvica i sira. Na vrh posložite ostatak tikvica i ploške rajčice.
  4. Pitu prvih deset minuta pecite na 220°c, a zatim smanjite temperaturu na 180°c. Pecite još pola sata.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.