gastro postao
Quiche je vrlo svestrano jelo, u ovoj verziji s nadjevom od rajčica i tikvica
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 943
Tijesto
- 350 g pšenično brašno, bijelo
- 150 g maslac, neslani
- 5 žlica mlijeko kravlje, punomasno
- 0.50 mala žlica sol
- 1 kom jaje kokošje
Nadjev
- 2 kom tikvice, zelene
- 50 g gouda punomasni
- 3 kom jaje kokošje
- 4 dl vrhnje kiselo (20% masti)
- sol
- papar
- rajčica, crvena
Priprema
- Od prosijanog brašna, maslaca, mlijeka i jaja umijesite rukama prhko tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat, dva.
- Za to vrijeme operite tikvice i narežite ih na tanke kolutove. Posolite ih i ostavite 15-ak minuta dok ne ispuste tekućinu. Zatim ih dobro ocijedite.
- Okrugli lim za pečenje obložite tijestom, a dno tijesta izbodite vilicom. Prekrijte ga dijelom tikvica. Narežite sir na tanke ploške i pospite po tikvicama. Jaja razmutite s vrhnjem, posolite, poparite i prelijte preko tikvica i sira. Na vrh posložite ostatak tikvica i ploške rajčice.
- Pitu prvih deset minuta pecite na 220°c, a zatim smanjite temperaturu na 180°c. Pecite još pola sata.
Izvor Skuhatćute