Recepti 13. listopada 2014.

Ragu juha

Ragu juha
gastro postao gastro.24sata.hr
Topla juha od teletine

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 135

Potrebno vam je

  • 500 g teletina, srednje masna
  • 2 kom mrkva, crvena
  • peršin, list
  • celer, list
  • 1 žlica maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 dl vrhnje kiselo (20% masti)
  • 2 žlica limunov sok
  • 1.50 l voda
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Meso kuhajte u loncu s vodom. Kad voda zavrije dodajte povrće, sol i papar.
  2. U posebnoj posudi na ugrijanom maslacu propržite nasjeckani luk da dobro omekša, povremeno dodajite malo vode. Ovako propržen luk uspite u juhu i kuhajte još pol sata.
  3. Prije služenja u juhu dodajte kiselo vrhnje u koje ste prethodno umutili žumanjak. Dodajte malo limunovog soka.

Topla juha od teletine

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.