gastro postao
Topla juha od teletine
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 135
Potrebno vam je
- 500 g teletina, srednje masna
- 2 kom mrkva, crvena
- peršin, list
- celer, list
- 1 žlica maslac, slani
- 1 kom luk ,crveni
- 1 dl vrhnje kiselo (20% masti)
- 2 žlica limunov sok
- 1.50 l voda
- sol
- papar
Priprema
- Meso kuhajte u loncu s vodom. Kad voda zavrije dodajte povrće, sol i papar.
- U posebnoj posudi na ugrijanom maslacu propržite nasjeckani luk da dobro omekša, povremeno dodajite malo vode. Ovako propržen luk uspite u juhu i kuhajte još pol sata.
- Prije služenja u juhu dodajte kiselo vrhnje u koje ste prethodno umutili žumanjak. Dodajte malo limunovog soka.
Topla juha od teletine