Recepti 947 prikaza 13. listopada 2014.

Rahat lokum od ruže

gastro postao gastro.24sata.hr
Inspiriran bosanskom kuhinjom, naš bloger Dino Bebić prenio nam je recept za tradicionalnu deliciju naših susjeda.

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 236

Potrebno vam je

  • 1.50 l voda
  • 1000 g šećer, kristal
  • 200 g gustin
  • 1 kom limun
  • 10 ml aroma ruže
  • šećer, u prahu

Priprema

  1. U lonac staviti 1 litru vode, 1 kilogram šećera i limun narezan na ploške, pustiti da prokuha, smanjiti vatru i kuhati do sat vremena dok ne nastane fini sirup.
  2. U preostale pola litre vode zamutiti gustin i dodati aromu ruže ili bilo koju drugu, ako želite.
  3. Iz sirupa izvaditi limun i dodati smjesu sa gustinom. Na laganoj vatri miješati dok se ne zgusne.
  4. Izliti u kalup i pustiti da se ohladi.
  5. Kad se rahat lokum ohladi, izrezati ga na kocke i uvaljati u šećer u prahu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.