Recepti 13. listopada 2014.

Rahat lokum od ruže

gastro postao gastro.24sata.hr
Inspiriran bosanskom kuhinjom, naš bloger Dino Bebić prenio nam je recept za tradicionalnu deliciju naših susjeda.

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 236

Potrebno vam je

  • 1.50 l voda
  • 1000 g šećer, kristal
  • 200 g gustin
  • 1 kom limun
  • 10 ml aroma ruže
  • šećer, u prahu

Priprema

  1. U lonac staviti 1 litru vode, 1 kilogram šećera i limun narezan na ploške, pustiti da prokuha, smanjiti vatru i kuhati do sat vremena dok ne nastane fini sirup.
  2. U preostale pola litre vode zamutiti gustin i dodati aromu ruže ili bilo koju drugu, ako želite.
  3. Iz sirupa izvaditi limun i dodati smjesu sa gustinom. Na laganoj vatri miješati dok se ne zgusne.
  4. Izliti u kalup i pustiti da se ohladi.
  5. Kad se rahat lokum ohladi, izrezati ga na kocke i uvaljati u šećer u prahu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.