gastro postao
Rajčice napunite kus-kusom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 188
Potrebno vam je
- 4 kom rajčica, crvena
- 120 g kuskus
- 1 žlica ribiz, crni
- 120 ml pileći temeljac
- 1 žlica limunov sok
- 1 žlica badem, oljušteni suhi
- 1 žlica list bosiljka
- 1 žlica peršin, list
- 2 žličica ulje maslinovo
- 1 žlica vlasac ( listovi)
- sol
- papar
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°c.
- Odrežite vrhove rajčica i izdubite ih. Stavite ih na lim i pecite 8-10 minuta.
- Kus-kus i ribizl pomiješajte, a temeljac i limunov sok zagrijte do vrenja.
- Prelijte temeljcem kus-kus i ostavite tako 5 minuta.
- Zatim dodajte bademe, sitno sjeckani bosiljak, peršin, vlasac, ulje, sol i papar.
- Pomiješajte pa smjesom napunite rajčice.
Izvor Skuhatćute