Recepti 21. studenoga 2016.

Raspametite se: Isprobajte preokrenutu pizzu

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite pizzu u posudi pa je ispecite preokrenutu. Donosimo sjajan i potpuno neobičan način da uživate u omiljenom jelu!

Potrebna vam je jedna veća zdjela koja trpi visoke temperature u pećnici i svi omiljeni sastojci za pizzu. Zdjelu najprije dobro namastite kako se sastojci ne bi zalijepili za stijenke.

Na dno posude posložite nekoliko kriški mozzarelle ili nekog drugog topljivog sira. Dodajte svježe šampinjone i suhu salamu. Umjesto salame možete upotrijebiti i tunu ili pak tek povrće želite li pripremiti vegetarijansku pizzu. Za dodatnu aromu, pospite bosiljkom i pelatima.

Tijesto za pizzu razvaljajte baš kao što biste to učinili kod pripreme klasične pizze pa njime prekrijte zdjelu sa sastojcima. Pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne dobije boju. Na kraju samo izvadite iz pećnice, preokrenite i lagano olabavite tijesto kako bi ostatak sastojaka samo skliznuo iz zdjele. Sve što vam je još preostalo jest navaliti na svoju novu, neobičnu pizzu.

Cijeli postupak pogledajte u videu!

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.