Autentičnost lokalne gastronomije, farm to table pristup (ili iz mora na tanjur, ako je riba u pitanju), privlačnost lokalnih gastro događanja, pristupačni fine dining, osviještena prehrana… samo su neki od razloga zašto je gastro turizam najbrže rastući trend u globalnom turizmu.
Kad je riječ o Dalmaciji, kušati svakako treba jela ispod peke, maslinovo ulje, sireve, ribu i plodove mora te druge delicije mediteranske kuhinje koja privlači brojne turiste svojom raznolikošću, ali i, barem kad je koncept Falkensteiner hotela u pitanju, mogućnošću da tradicionalnim receptima i bogatom kulinarskom naslijeđu dodaju internacionalni prizvuk i moderan štih.
Falkensteiner Resort Punta Skala
Falkensteiner Resort Punta Skala, restoran Bracera
Savršena destinacija za autentičan i slastan odmor
Falkensteiner Resort Punta Skala sa svojim panoramskim pogledom na more i zadarski arhipelag te mirisima mediteranskog bilja savršena je destinacija za autentičan odmor. No autentičan nije samo ambijent, već i gastro ponuda, posebice u restoranima Bracera i Planika.
Bracera je riblji restoran, smješten uz obalu Punta Skale, gdje priroda i gastronomija stvaraju savršenu harmoniju. Ovdje ćete osjetiti čaroliju mora u svakom zalogaju, jer riba dolazi na tanjur direktno iz mora, a u kojoj je mjeri ambijent savršen, a okusi autentični, dokazuje i činjenica da je ovaj restoran nagrađen s dvije Falstaff vilice. Riječ je o vrijednom priznanju austrijskog gastronomskog magazina.
Falkensteiner Resort Punta Skala, restoran Planika
Falkensteiner Resort Punta Skala, restoran Planika
Falkensteiner Resort Punta Skala, restoran Planika
Steak House Planika, pak, poznata je po sočnim odrescima, regionalnim specijalitetima s roštilja i burgerima, a ova autentična konoba nudi i bogatu ponudu tjestenina i pizza. Standardna ponuda nikako ne znači ni standardne okuse, jer svaki steak prolazi dry age proces za vrhunsku sočnost, namirnice se nabavljaju od lokalnih proizvođača, a meso dolazi od slobodno uzgojenih životinja na hrvatskim farmama.
U sklopu ovog čarobnog resorta nalazi se Hotel & Spa Iadera s pet zvjezdica, prvi izbor hedonista na jadranskoj obali. Opustite se u Acquapura SPA oazi koja se proteže na 6000 metara kvadratnih s turskim hamamom. Za obitelji je idealan Family Hotel Diadora u kojem je sve podređeno najmlađima. Zabavni programi, Free Play zona, Falky Land na više od 750 m2, kino, Valo jump, Valo climb, Baby Land... Mališani će uživati kao nikad, a roditelji se mogu opustiti jer o svemu brine vrhunski tim animatora.
Falkensteiner Resort Punta Skala, restoran Bracera
Falkensteiner Resort Punta Skala, restoran Bracera
Falkensteiner Resort Punta Skala, restoran Bracera
Recept chefa Tomislava Šimića iz restorana Bracera
Donosimo recept koji smo užicali od chefa Tomislav Šimića koji vodi kuhinju u Braceri posljednjih šest godina. Krasi ga međunarodno iskustvo, uključujući i rad u kuhinjama restorana s Michelinovim zvjezdicama i hotelima s pet zvjezdica u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji i Australiji.
Njegovi ravioli s mladim paškim sirom i jadranskim škampima slastan su odraz autentične riblje kuhinje kakvu i priprema u Braceri, a uz ovo jelo chef Šimić i sommelieri Bracere preporučuju čašu dobro ohlađenog pošipa lokalne zadarske vinarije Degarra.