gastro postao
Vjerujemo kako će se posebno djeca veseliti ovim slatkim i hrskavim divoticama!
Za brzi doručak, a opet vizualno jako zgodan i privlačan, zašto ne biste pripremili popularne medvjeđe šape punjene čokoladom!
Sve što trebate za ovu divnu slasticu jest lisnato tijesto, čokolada, bijela čokolada za ukrašavanje, malo prženih lješnjaka i malo volje.
Ok, i možda još šalica toplog mlijeka s kojim ćete pojesti ove hrskave čokoladne šapice!
Sastojci:
- 1/2 kg lisnatog tijesta
- 100 g tamne čokolade
- 4 žlice slatkog vrhnja
- žličica ekstrakta vanilije
- razmućeno jaje za premazivanje
- 100 g prženih, grubo nasjeckanih lješnjaka
- 100 g bijele čokolade -za ukrašavanje
Priprema:
- Na pari rastopiti čokoladu s vrhnjem
- Tijesto izrezati na kvadrate veličine 10 cm
- Na sredinu svakog kvadrata staviti dio rastopljene čokolade, malo lješnjaka i preklopiti tijesto te ga dobro pritisnuti prstima; možete ga po rubovima premazati razmućenim jajetom kako bi se bolje zalijepilo.
- Pripremljeno tijesto (napunjeno) sa strane koja je spajana, zarezati na 5 jednakih dijelova (od otprilike 1 cm) i tijesto malo raširiti od krajeva prema sredini (dio tijesta gdje nema spoja) kako bi dobili oblik šapice i premazati ih jajetom
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- Poslagati pripremljeno tijesto na lim obložen papirom za pečenje i peći 18 - 20 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnu boju
- Rastopiti na pari bijelu čokoladu te svaku šapicu posipati s malo lješnjaka i ukrasiti bijelom čokoladom