Recepti 27. ožujka 2017.

Razveselite ukućane čokoladnim šapama od lisnatog tijesta

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vjerujemo kako će se posebno djeca veseliti ovim slatkim i hrskavim divoticama!

Za brzi doručak, a opet vizualno jako zgodan i privlačan, zašto ne biste pripremili popularne medvjeđe šape punjene čokoladom!

Sve što trebate za ovu divnu slasticu jest lisnato tijesto, čokolada, bijela čokolada za ukrašavanje, malo prženih lješnjaka i malo volje.

Ok, i možda još šalica toplog mlijeka s kojim ćete pojesti ove hrskave čokoladne šapice!

Sastojci:

  • 1/2 kg lisnatog tijesta
  • 100 g tamne čokolade
  • 4 žlice slatkog vrhnja
  • žličica ekstrakta vanilije
  • razmućeno jaje za premazivanje
  • 100 g prženih, grubo nasjeckanih lješnjaka
  • 100 g bijele čokolade -za ukrašavanje

Priprema:

  1. Na pari rastopiti čokoladu s vrhnjem
  2. Tijesto izrezati na kvadrate veličine 10 cm
  3. Na sredinu svakog kvadrata staviti dio rastopljene čokolade, malo lješnjaka i preklopiti tijesto te ga dobro pritisnuti prstima; možete ga po rubovima premazati razmućenim jajetom kako bi se bolje zalijepilo. 
  4. Pripremljeno tijesto (napunjeno) sa strane koja je spajana, zarezati na 5 jednakih dijelova (od otprilike 1 cm) i tijesto malo raširiti od krajeva prema sredini (dio tijesta gdje nema spoja) kako bi dobili oblik šapice i premazati ih jajetom
  5. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  6. Poslagati pripremljeno tijesto na lim obložen papirom za pečenje i peći 18 - 20 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnu boju
  7. Rastopiti na pari bijelu čokoladu te svaku šapicu posipati s malo lješnjaka i ukrasiti bijelom čokoladom
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.