gastro postao
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 25
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 12 žlica maslaca sobne temperature
- 1 šalica šećera
- 2 kom jaja
- 2 žlica kakao praha
- 4 žlica crvene boje ( tekuće )
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žličica soli
- 1 šalica mlijeka
- 3 šalica brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica jabučnog octa
- 180 g kremastog sira ( najbolje philadelphia )
- 4 žlica maslaca ( sobne temperature)
- 1 žličica vanilija ekstrakta
- 4 šalica šećera u prahu
Priprema
- Za cupcakese: Zagrijte pećnicu na 180° C. Stavite u zdjelu maslac i šećer te miksajte 4-5 minuta dok smjesa ne bude lagana i prozračna. Smanjite brzinu miksera te dodajte jaja, jedno po jedno. U maloj posudi pomiješajte kakao, crvenu boju i vanilija ekstrakt. Dodajte u smjesu maslaca i jaja.
- Pomiješajte sol i mlijeko, te postupno dodajte brašno i mlijeko u smjesu. U maloj zdjelici pomiješajte ( brzo! ) sodu s jabučnim octom i dodajte je smjesi ( ovo treba brzo napraviti kako bi mjehurići ostali u smjesi), te promješajte još jednom. Poslagajte papirnate kalupe u kalupe za muffine, te ih napunite do 2/3 kalupa. Pecite 18-20 minute ili dok vam čačkalice ne izađe čista.
- Krema za cupcakese ili kako je amerikanci nazivaju ' frosting'. U posudi pomiješajte kremasti sir i maslac ( jako je važno da i sir i maslac budu sobne temperature). Dodajte vanilija ekstrakt pa opet miksajte. Zatim lagano dodajte šećer u prahu. Trebalo bi miksati par minuta dok vam krema ne postane jako glatka i prozračna. ( Budite strpljivi (: )
- Premjestite kremu u vrećice iz kojih ćete istisnuti kremu za ukrašavanje! Pazite da su se muffini skroz ohladili prije nego ih krenete ukrašavati s kremom! Dobar tek!! :))