gastro postao
Zdravija alternativa jelima od tjestenine mogu postati i tikvice. Pretvorite ih u rezance, začinite po svom ukusu pa uživajte u fantastičnim, osvježavajućim tanjurima.
Povrtni rezanci idealan su obrok za vruće dane. Napraviti ih možete pomoću posebnih uređaja za rezance ili pak jednostavnijom tehnikom koja uključuje gulilicu za krumpir.
Također, zoodelse, popularne rezance od tikvica, možete pripremiti i sjeckanjem na tanke trakice no taj će vam posao oduzeti daleko više vremena.
Kombinaciji možete dodati i žlicu parmezana, a da bi tanjur bio još više osvježavajuć, dodajte i nekoliko kapi limunovog soka.
Potrebno vam je:
- 2 veće tikvice
- 100 g pancete
- 2 šake graška
- 1 režanj češnjaka
- Maslac
- Bosiljak
- Peršin
- Sol, papar
Priprema:
- Na maslacu popržite usitnjeni režanj češnjaka i pancetu koju ste nasjeckali na kockice.
- Dodajte grašak pa pirjajte dok ne omekša.
- Za to vrijeme napravite rezance od tikvica.
- Povrću i panceti dodajte još malo maslaca kako bi se stvorio umak.
- Dodajte rezance od tikvica i dobro pomiješajte.
- Začinite soli, paprom, sitno sjeckanim bosiljkom i peršinom.
- Pomiješajte i poslužite toplo.
Dobar tek!