Recepti 2850 prikaza 27. rujna 2017.

Rezanci od tikvica u umaku od pancete i graška

Stockfood
Zdravija alternativa jelima od tjestenine mogu postati i tikvice. Pretvorite ih u rezance, začinite po svom ukusu pa uživajte u fantastičnim, osvježavajućim tanjurima.

Povrtni rezanci idealan su obrok za vruće dane. Napraviti ih možete pomoću posebnih uređaja za rezance ili pak jednostavnijom tehnikom koja uključuje gulilicu za krumpir.

 

tikvice 470.jpg Možda vas zanima... Top 10 jela s tikvicama Recepti

 

Također, zoodelse, popularne rezance od tikvica, možete pripremiti i sjeckanjem na tanke trakice no taj će vam posao oduzeti daleko više vremena. 

Kombinaciji možete dodati i žlicu parmezana, a da bi tanjur bio još više osvježavajuć, dodajte i nekoliko kapi limunovog soka.

 

Možda vas zanima... Otvaramo sezonu: Pizza od tikvica Recepti

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 2 veće tikvice
  • 100 g pancete
  • 2 šake graška
  • 1 režanj češnjaka
  • Maslac
  • Bosiljak
  • Peršin
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Na maslacu popržite usitnjeni režanj češnjaka i pancetu koju ste nasjeckali na kockice.
  2. Dodajte grašak pa pirjajte dok ne omekša.
  3. Za to vrijeme napravite rezance od tikvica.
  4. Povrću i panceti dodajte još malo maslaca kako bi se stvorio umak.
  5. Dodajte rezance od tikvica i dobro pomiješajte.
  6. Začinite soli, paprom, sitno sjeckanim bosiljkom i peršinom.
  7. Pomiješajte i poslužite toplo.

 

Pasta carbonara s tikvicama Možda vas zanima... Otkrijte tajnu carbonare s tikvicama Recepti

 

Dobar tek!

gastro zvijezda
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.