gastro postao
S mediteranskom pripremom tjestenine ne možete pogriješiti
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 931
Potrebno vam je
- 500 g tjestenina s jajima
- 1 žlica ulje maslinovo
- 2 režanj češnjak
- 4 filet inćun
- 4 kom rajčica, crvena
- 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 1 kom čili papričica
- 0.50 šalica masline, crne
- 1 žlica kapari
- 1 žlica origano
- 1 žlica peršin, list
Priprema
- U slanoj vodi skuhajte tjesteninu al dente i procijedite je.
- U velikoj tavi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte zgnječeni češnjak i nasjeckane inćune te pržite do dvije minute stalno miješajući.
- Dodajte rajčice, koncentrat rajčice, čili, masline bez koštica i kapare. Kuhajte pet minuta neprestano miješajući dok se rajčica ne raspadne. Maknite s vatre te dodajte tjesteninu, origano i peršin te dobro promiješajte.