gastro postao
                                            
                                        
                                    S mediteranskom pripremom tjestenine ne možete pogriješiti
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 931
Potrebno vam je
- 500 g tjestenina s jajima
 - 1 žlica ulje maslinovo
 - 2 režanj češnjak
 - 4 filet inćun
 - 4 kom rajčica, crvena
 - 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
 - 1 kom čili papričica
 - 0.50 šalica masline, crne
 - 1 žlica kapari
 - 1 žlica origano
 - 1 žlica peršin, list
 
Priprema
- U slanoj vodi skuhajte tjesteninu al dente i procijedite je.
 - U velikoj tavi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte zgnječeni češnjak i nasjeckane inćune te pržite do dvije minute stalno miješajući.
 - Dodajte rajčice, koncentrat rajčice, čili, masline bez koštica i kapare. Kuhajte pet minuta neprestano miješajući dok se rajčica ne raspadne. Maknite s vatre te dodajte tjesteninu, origano i peršin te dobro promiješajte.