Recepti 07. listopada 2014.

Rezanci s maslinama i inćunima

gastro postao gastro.24sata.hr
S mediteranskom pripremom tjestenine ne možete pogriješiti

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 931

Potrebno vam je

  • 500 g tjestenina s jajima
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • 4 filet inćun
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 1 kom čili papričica
  • 0.50 šalica masline, crne
  • 1 žlica kapari
  • 1 žlica origano
  • 1 žlica peršin, list

Priprema

  1. U slanoj vodi skuhajte tjesteninu al dente i procijedite je.
  2. U velikoj tavi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte zgnječeni češnjak i nasjeckane inćune te pržite do dvije minute stalno miješajući.
  3. Dodajte rajčice, koncentrat rajčice, čili, masline bez koštica i kapare. Kuhajte pet minuta neprestano miješajući dok se rajčica ne raspadne. Maknite s vatre te dodajte tjesteninu, origano i peršin te dobro promiješajte.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.