gastro postao
Riba pripremljena na način koji će sačuvati sve okuse i mirise mora
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 192
Potrebno vam je
- 2000 g bijela riba
- 1000 g krumpir, zreli
- 100 g tikvice, zelene
- 100 g patlidžan
- 100 g paprika, zelena
- 100 g rajčica, crvena
- 100 g luk ,crveni
- 0.10 l ulje maslinovo
- 0.10 l vino bijelo
- masline, crne
- kapari
- 2 režanj češnjak
- sol
- papar
- mješavina suhih začina
Priprema
- Očišćenu i opranu ribu (škarpina,zubatac,romb…) dobro nasoliti i popapriti.
- Krumpire i povrće narezati na krupnije komade.
- U posudu za pečenje ribu staviti u sredinu, a oko nje posložiti krumpire i povrće (tikvice,patliđani, paprike,rajčica,crveni luk) te dodati masline, kapare. Zaliti sa maslinovim uljem i dodati malo «kornatskog začina» (mješavina mediteranskih začina).
- Ovako pripremljenu ribu pokriti prethodno ugrijanom pekom, peku pokriti sa žarom i peći cca. jedan sat.
- Nakon prvih pola sata peku podignuti, ribu preliti sa bijelim vinom, ponovo pokriti i peći još pola sata.
Riba pripremljena na način koji će sačuvati sve okuse i mirise mora
Izvor Konobe Žakan, Ravni Žakan, Kornati