Recepti 03. listopada 2014.

Riba u slatko-kiselo-ljutom umaku

gastro postao gastro.24sata.hr
Kineski specijalitet koji se jede za Novu godinu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 186

Riba

  • 250 g orada
  • 3 žlica ulje, biljno

Marinada

  • papar
  • 1 dl vino bijelo

Umak

  • 5 g crvena paprika
  • 5 g luk ,crveni
  • 5 g mrkva, crvena
  • 1 kom mladi luk
  • 1 kom čili papričica,sušena
  • 0.35 žlica šećer, kristal
  • 0.50 žlica vinski ocat
  • sol
  • 3 žlica rajčica ( ketchup)

Priprema

  1. Pomiješajte sastojke za marinadu pa marinirajte ribu 10-15 minuta. Uvaljajte u brašno, otresite i ispržite u dubokom ulju.
  2. Za umak pomiješajte sve sastojke te prema potrebi dodajte malo gustina. Prelijte ribu umakom pa poslužite uz zeleni grah, narezanu mrkvu i ananas.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.