gastro postao
Kineski specijalitet koji se jede za Novu godinu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 186
Riba
- 250 g orada
- 3 žlica ulje, biljno
Marinada
- papar
- 1 dl vino bijelo
Umak
- 5 g crvena paprika
- 5 g luk ,crveni
- 5 g mrkva, crvena
- 1 kom mladi luk
- 1 kom čili papričica,sušena
- 0.35 žlica šećer, kristal
- 0.50 žlica vinski ocat
- sol
- 3 žlica rajčica ( ketchup)
Priprema
- Pomiješajte sastojke za marinadu pa marinirajte ribu 10-15 minuta. Uvaljajte u brašno, otresite i ispržite u dubokom ulju.
- Za umak pomiješajte sve sastojke te prema potrebi dodajte malo gustina. Prelijte ribu umakom pa poslužite uz zeleni grah, narezanu mrkvu i ananas.
Izvor Skuhatćute