gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 1
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 100 g mišance
- 100 g riže
- sol
- papar
- kurkuma
- 0.30 dl maslinova ulja
- parmezan
- maslaca
- 1 kom režanj češnjaka
- 3 dl temeljca od mišance
Priprema
- Na maslinovom ulju zažutimo malo sitno iskosanog češnjaka, dodamo mišancu koju smo prethodno blanširali, ocijedili i usitnili na sitne komadiće.
- Dodamo rižu. Promiješamo sve skupa malo na tavi i podlijemo temeljcem od mišance.
- Dodamo kurkumu. Kad nam je riža napola kuhana dodamo parmezan začinimo po želji, solju i paprom.
- Kuhamo dok nam riža ne bude gotova. Pred kraj dodamo žlicu maslaca, promiješamo i ostavimo da odmori minutu dvije te poslužimo uz listiće parmezana s kojima dekoriramo jelo.