Recepti 09. svibnja 2023.

Recept za najsočniju kobasicu koju ste ikad probali - provjereno!

Imamo ideje za najkusnija jela s roštilja! foto: Matija Habljak/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Vedran Bošković, autor bloga "Začinjeno s ljubavlju" donosi recept za najukusniji roštilj koji možeš napraviti kod kuće uz pomoć namirnica iz Eurospina. Vedran je u novom gastro duelu pripremao roštilj kobasice i toplo hladnu salsu s povrćem i voćem, a recept potraži u videu!

Vedran je zasukao rukave, obukao pregaču i odlučio napraviti najukusniji roštilj te se njime „boriti“ u našem novom Gastro duelu sa svojim suparnikom, gastro blogerom Darko Debićem. Eurospin je osigurao sve namirnice za naše dečke i njihova slasna grill jela, a na vama je da prosudite tko je ovaj put bio uspješniji!

Pogledaj video:

Sastojci:

  • 1 paket roštilj kobasica, obiteljsko pakiranje s odjela mesnice Eurospina
  • 6 hot dog peciva Tre Mulini
  • maslinovo ulje Podere del Conte
  • mix povrća (grašak-mrkva-krumpir) Delicie dal Sole
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 mango
  • svježi peršin
  • cherry rajčice
  • aceto balsamico
  • limeta
  • sol i papar
  • senf
  • kečap Il Braciere

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL foto: Matija Habljak/PIXSELL

Priprema:

Na tavu stavimo maslinovo ulje te smrznutu mješavinu povrća. Začinimo sve sa soli i paprom i tako dinstamo 10-15 minuta. Dok se povrće dinsta, pripremamo svježe namirnice. Luk i svježi peršin sitno nasjeckamo, cherry rajčice prerežemo na četvrtine. Mango ogulimo i narežemo na manje kockice. Sve svježe pripremljeno povrće i voće stavimo u zdjelu srednje veličine.

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL foto: Matija Habljak/PIXSELL

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL foto: Matija Habljak/PIXSELL

Kad se povrće izdinstalo dodajemo ga u zdjelu sa svježim namirnicama. Začinimo s još malo ulja i balzamičnog octa. Iscijedimo sok jedne cijele limete i dobro promiješamo. Kobasice pečemo na lagano nauljenoj grill tavi koja je zagrijana na srednju jačinu. Pečemo ih ukupno 10-ak minuta uz povremeno okretanje.

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL foto: Matija Habljak/PIXSELL

Peciva prepolovimo i kratko grilamo na tavi i masnoći koja je ostala od pečenja kobasica. U pripremljena peciva stavimo kobasicu, umak po želji i obilje salse. 

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL foto: Matija Habljak/PIXSELL

 | Author: Matija Habljak/PIXSELL foto: Matija Habljak/PIXSELL

Sve namirnice za najukusniji roštilj ikad možeš potražiti u Eurospinu. Uz Eurospin pametnu kupnju možeš se opustiti i uživati u roštiljanju ovog proljeća s najdražim prijateljima i obitelji. U slast! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.