Vedran je zasukao rukave, obukao pregaču i odlučio napraviti najukusniji roštilj te se njime „boriti“ u našem novom Gastro duelu sa svojim suparnikom, gastro blogerom Darko Debićem. Eurospin je osigurao sve namirnice za naše dečke i njihova slasna grill jela, a na vama je da prosudite tko je ovaj put bio uspješniji!
Pogledaj video:
Sastojci:
- 1 paket roštilj kobasica, obiteljsko pakiranje s odjela mesnice Eurospina
- 6 hot dog peciva Tre Mulini
- maslinovo ulje Podere del Conte
- mix povrća (grašak-mrkva-krumpir) Delicie dal Sole
- 1 ljubičasti luk
- 1 mango
- svježi peršin
- cherry rajčice
- aceto balsamico
- limeta
- sol i papar
- senf
- kečap Il Braciere
Priprema:
Na tavu stavimo maslinovo ulje te smrznutu mješavinu povrća. Začinimo sve sa soli i paprom i tako dinstamo 10-15 minuta. Dok se povrće dinsta, pripremamo svježe namirnice. Luk i svježi peršin sitno nasjeckamo, cherry rajčice prerežemo na četvrtine. Mango ogulimo i narežemo na manje kockice. Sve svježe pripremljeno povrće i voće stavimo u zdjelu srednje veličine.
Kad se povrće izdinstalo dodajemo ga u zdjelu sa svježim namirnicama. Začinimo s još malo ulja i balzamičnog octa. Iscijedimo sok jedne cijele limete i dobro promiješamo. Kobasice pečemo na lagano nauljenoj grill tavi koja je zagrijana na srednju jačinu. Pečemo ih ukupno 10-ak minuta uz povremeno okretanje.
Peciva prepolovimo i kratko grilamo na tavi i masnoći koja je ostala od pečenja kobasica. U pripremljena peciva stavimo kobasicu, umak po želji i obilje salse.
Sve namirnice za najukusniji roštilj ikad možeš potražiti u Eurospinu. Uz Eurospin pametnu kupnju možeš se opustiti i uživati u roštiljanju ovog proljeća s najdražim prijateljima i obitelji. U slast!