gastro postao
Spoj ruma, limunove korice, extra djevičanskog kokosovog ulja i vanilije je neopisivo neodoljiv!!!
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 3 kom jaja
- 2 žlica med
- 110 g pirovog brašna
- 1 žličica prašak za pecivo
- 1 žličica vanilin šećer
- 2 žlica ruma
- ribana korica limuna
- 140 ml extra djevičanskog kokosovog ulja
- pekmez od šljive
Priprema
- U jednoj velikoj zdjeli izmiksajte jaja sa medom i vanilin šećerom.
- Dodajte rum, koricu limuna i brašno promiješano sa praškom za pecivo.
- Za kraj umiksajte i otopljeno kokosovo ulje, te dobro sjedinite sve sastojke.
- Izlijte smjesu u kalupe za mafine koje ste obložili papirnatim košaricama. Neka to bude nešto više od polovice smjese.
- U svaku smjesu dodajte po žličicu pekmeza od šljiva.
- Stavite peći na 180 C stupnjeva i pecite dok mafini ne porastu i ne poprime zlatno-smeđu boju. Moraju dobiti finu koricu i ne smiju biti ljepljivi iznutra.
- Izvadite iz pećnice i iz kalupa i ostavite da se ohlade u svojim papirnatim košaricama, te poslužite!