Recepti 08. prosinca 2014.

Rum mafini

Rum mafini
gastro postao gastro.24sata.hr
Spoj ruma, limunove korice, extra djevičanskog kokosovog ulja i vanilije je neopisivo neodoljiv!!!

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 3 kom jaja
  • 2 žlica med
  • 110 g pirovog brašna
  • 1 žličica prašak za pecivo
  • 1 žličica vanilin šećer
  • 2 žlica ruma
  • ribana korica limuna
  • 140 ml extra djevičanskog kokosovog ulja
  • pekmez od šljive

Priprema

  1. U jednoj velikoj zdjeli izmiksajte jaja sa medom i vanilin šećerom.
  2. Dodajte rum, koricu limuna i brašno promiješano sa praškom za pecivo.
  3. Za kraj umiksajte i otopljeno kokosovo ulje, te dobro sjedinite sve sastojke.
  4. Izlijte smjesu u kalupe za mafine koje ste obložili papirnatim košaricama. Neka to bude nešto više od polovice smjese.
  5. U svaku smjesu dodajte po žličicu pekmeza od šljiva.
  6. Stavite peći na 180 C stupnjeva i pecite dok mafini ne porastu i ne poprime zlatno-smeđu boju. Moraju dobiti finu koricu i ne smiju biti ljepljivi iznutra.
  7. Izvadite iz pećnice i iz kalupa i ostavite da se ohlade u svojim papirnatim košaricama, te poslužite!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.