gastro postao
Zanimljiva salata koja može poslužiti kao glavni obrok
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 451
Salata
- 1 kom francuski kruh
- 3 kom rajčica, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- 100 g feta sir
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 šaka bosiljak, vezica
Umak
- 3 žlica ulje maslinovo
- 1 kom čili papričica
- 2 žlica pelati
- 2 žlica vinski ocat
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zagrijte roštilj. Nauljite kruh jednolično i pecite na roštilju 1-2 minute, povremeno okrećući, dok ne dobije zlatnožutu boju. Ostavite da se hladi 10 minuta.
- U međuvremenu, napravite dressing. Ugrijte ulje u maloj tavici i pržite čili papričicu 1 minutu, neprestano miješajući.Ostavite da se hladi. U mlačno dodajte pesto i vinski ocat, dobro izmiješajte i začinite
- Izmiješajte kruh sa rajčicama, lukom i feta sirom. Pospite salatu bosiljkom. Prelijte dressingom i lagano izmiješajte.