Recepti 05. listopada 2014.

Saltimbocca alla Romana

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 47

Potrebno vam je

  • 0.50 šalica kadulja
  • 8 kom slanina svinjska, sirova bez kože
  • 8 kom teletina, mršava
  • 40 g maslac, slani
  • 0.35 šalica limunov sok

Priprema

  1. Stavite duguljasto narezanu krišku slanine na radnu površinu pa pospite listićima nasjeckane kadulje. Preko stavite komad teletine te zarolajte slaninu oko mesa i učvrstite čačkalicama.
  2. Ponovite postupak s ostatkom mesa i slanine te ostavite malo kadulje za poslije. Otopite pola maslaca u tavi pa pržite teletinu dvije minute sa svake strane. Nasjeckajte ostatak kadulje i otopite ostatak maslaca u tavi.
  3. Dodajte češnjak i pržite minutu, ulijte limunov sok pa dodajte ostatak kadulje te pržite još minutu. Time premažite meso.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.