Recepti 13. listopada 2014.

Šampinjoni sa špinatom

Šampinjoni sa špinatom
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavna kombinacija gljiva i špinata za ukusno predjelo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 21

Potrebno vam je

  • 400 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1000 g španjak špinak
  • parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Špinat operite, očistite i dobro ocijedite.
  2. Gljive očistite od zemlje pomoću četkice i nasijecite ih na četvrtine.
  3. U dubljoj tavi na maslinovu ulju prepržite gljive oko 3-4 min. Izvadite ih sa strane. Na istom ulju (po potrebi dodajte ulje) popržite listove špinata dok ne uvenu, vratite gljive u tavu, posolite, popaprite i dobro promiješajte.
  4. Servirajte na tanjur, pospite svježe mljevenim parmezanom i poslužite toplo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.