gastro postao
Jednostavna kombinacija gljiva i špinata za ukusno predjelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 21
Potrebno vam je
- 400 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1000 g španjak špinak
- parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Špinat operite, očistite i dobro ocijedite.
- Gljive očistite od zemlje pomoću četkice i nasijecite ih na četvrtine.
- U dubljoj tavi na maslinovu ulju prepržite gljive oko 3-4 min. Izvadite ih sa strane. Na istom ulju (po potrebi dodajte ulje) popržite listove špinata dok ne uvenu, vratite gljive u tavu, posolite, popaprite i dobro promiješajte.
- Servirajte na tanjur, pospite svježe mljevenim parmezanom i poslužite toplo.