Recepti 13. listopada 2014.

Šareni kvadratići

Šareni kvadratići
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskavi zalogajčići koji će oduševiti sve ljubitelje čokolade

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 25

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 260

Podloga

  • 150 g maslac, neslani
  • 250 g keksi s čokoladnim preljevom

Nadjev

  • 400 g mliječna čokoladna glazura
  • 30 g kokosovo brašno
  • 50 g arašid prženi, nesoljeni
  • 283 g marshmallow
  • 200 g bijela čokoladna glazura

Priprema

  1. Za podlogu: Maslac otopite i ostavite da se ohladi. Kekse stavite u vrećicu za zamrzavanje, čvrsto je zatvorite i prelazite, tiskajući kekse, valjkom za tijesto kako biste dobili vrlo sitne mrvice.
  2. Stavite okvir za pečenje (25 × 25 cm) na dasku te je tako obložite papirom za pečenje da dobijete ogradu visine oko 3 cm. Maslac i mrvice keksa pomiješajte u zdjeli, stavite u okvir za pečenje i poravnajte površinu. Ostavite da se smjesa stvrdne.
  3. Nadjev: gotovu mliječnu čokoladnu glazuru nasjeckajte i otopite je u lončiću u vodenoj kupelji miješajući na slaboj vatri u glatku smjesu. Ostavite da se ohladi. Pomiješajte kokosovo brašno, kikiriki i marshmallowse s otopljenom čokoladnom glazurom i nanesite na mrvičastu podlogu. Ostavite da se smjesa stvrdne.
  4. Gotovu bijelu čokoladnu glazuru nasjeckajte i otopite u lončiću u vodenoj kupelji miješajući na slaboj vatri u glatku smjesu. Ostavite da se malo ohladi. Tekuću glazuru rasporedite po nadjevu s marshmallowsima i ostavite da se stvrdne.
  5. Kolačiće oštrim nožem odvojite od okvira za pečenje i narežite na male kvadrate.

Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.