gastro postao
Hrskavi zalogajčići koji će oduševiti sve ljubitelje čokolade
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 25
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 260
Podloga
- 150 g maslac, neslani
- 250 g keksi s čokoladnim preljevom
Nadjev
- 400 g mliječna čokoladna glazura
- 30 g kokosovo brašno
- 50 g arašid prženi, nesoljeni
- 283 g marshmallow
- 200 g bijela čokoladna glazura
Priprema
- Za podlogu: Maslac otopite i ostavite da se ohladi. Kekse stavite u vrećicu za zamrzavanje, čvrsto je zatvorite i prelazite, tiskajući kekse, valjkom za tijesto kako biste dobili vrlo sitne mrvice.
- Stavite okvir za pečenje (25 × 25 cm) na dasku te je tako obložite papirom za pečenje da dobijete ogradu visine oko 3 cm. Maslac i mrvice keksa pomiješajte u zdjeli, stavite u okvir za pečenje i poravnajte površinu. Ostavite da se smjesa stvrdne.
- Nadjev: gotovu mliječnu čokoladnu glazuru nasjeckajte i otopite je u lončiću u vodenoj kupelji miješajući na slaboj vatri u glatku smjesu. Ostavite da se ohladi. Pomiješajte kokosovo brašno, kikiriki i marshmallowse s otopljenom čokoladnom glazurom i nanesite na mrvičastu podlogu. Ostavite da se smjesa stvrdne.
- Gotovu bijelu čokoladnu glazuru nasjeckajte i otopite u lončiću u vodenoj kupelji miješajući na slaboj vatri u glatku smjesu. Ostavite da se malo ohladi. Tekuću glazuru rasporedite po nadjevu s marshmallowsima i ostavite da se stvrdne.
- Kolačiće oštrim nožem odvojite od okvira za pečenje i narežite na male kvadrate.
Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list