gastro postao
Važno je da riba bude svježa, ako je ulovljena dan prije, ne eksperimentirajte s ovim receptom
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 145
Potrebno vam je
- 200 g tuna
- 200 g Brancin
- svježe mljeveni papar
- vlasac ( listovi)
- sol
- svježi timijan
- ulje maslinovo
- šareni papar
Priprema
- Odrezak svježe tune očistite od kože i narežite na ploške.
- Birajte svježi brancin bez obzira na to je li iz uzgoja ili “divljak”. Očistite ga od ljuski i kostiju, filetirajte, a potom i filete podijelite na što tanje ploške.
- Od mesa brancina savijte male cvjetove i složite ih na tanjur. Pospite ih svježe nasjeckanim vlascem i krupnom morskom soli te grubo mljevenim šarenim paprom.
- Komadiće tune dodatno usitnite te složite u male hrpice pokraj cvjetića od fileta lososa. Doradite ih krupnom soli – cvijetom ninske soli – te šarenim paprom. Pospite cvjetićima svježeg timijana.
- Prije iznošenja na stol sirovu ribu pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem i limunovim sokom. Maslinovo ulje, sol i papar možete ostaviti na stolu kako bi si svatko definirao okus prema željama.
Izvor 'Mali i slasni zalogaji'; Zoran Gajić