Recepti 13. listopada 2014.

Sashimi od tune i brancina

s
gastro postao gastro.24sata.hr
Važno je da riba bude svježa, ako je ulovljena dan prije, ne eksperimentirajte s ovim receptom

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 145

Potrebno vam je

  • 200 g tuna
  • 200 g Brancin
  • svježe mljeveni papar
  • vlasac ( listovi)
  • sol
  • svježi timijan
  • ulje maslinovo
  • šareni papar

Priprema

  1. Odrezak svježe tune očistite od kože i narežite na ploške.
  2. Birajte svježi brancin bez obzira na to je li iz uzgoja ili “divljak”. Očistite ga od ljuski i kostiju, filetirajte, a potom i filete podijelite na što tanje ploške.
  3. Od mesa brancina savijte male cvjetove i složite ih na tanjur. Pospite ih svježe nasjeckanim vlascem i krupnom morskom soli te grubo mljevenim šarenim paprom.
  4. Komadiće tune dodatno usitnite te složite u male hrpice pokraj cvjetića od fileta lososa. Doradite ih krupnom soli – cvijetom ninske soli – te šarenim paprom. Pospite cvjetićima svježeg timijana.
  5. Prije iznošenja na stol sirovu ribu pokapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem i limunovim sokom. Maslinovo ulje, sol i papar možete ostaviti na stolu kako bi si svatko definirao okus prema željama.

Izvor 'Mali i slasni zalogaji'; Zoran Gajić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.