gastro postao
Kada su savijače u pitanju, za nadjev možete staviti što god vam je po volji. A rogač, rogač je čudo!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 80
Potrebno vam je
- 10 list tijesto za savijače
- 250 g rogač, mljeveni
- 40 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 150 g jabuka (cijela)
- 50 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
- 60 g šećer, kristal
- 2 kom bjelanjak kokošji
- mljeveni cimet
- šećer, u prahu
Priprema
- U kipuće mlijeko ukuhajte mljeveni rogač i miješajte dok se smjesa ne zgusne. Dodajte pjenasto umućen margarin, cimet i šećer, sve dobro promiješajte pa ohladite.
- Zatim umiješajte naribane jabuke i snijeg od bjelanjaka. Izmiješajte.
- Listove savijače nadjenite pripremljenom smjesom, savijte i složite u namašćen lim. Površinu premažite otopljenim margarinom te stavite peći na umjerenu temperaturu, oko 160°C, 30-ak minuta
Kada su savijače u pitanju, za nadjev možete staviti što god vam je po volji. A rogač, rogač je čudo!
Izvor Skuhatćute