Recepti 25. kolovoza 2016.

Kolač tjedna: Savijača od rogača

Pita od jabuka i rogača
gastro postao gastro.24sata.hr
Kada su savijače u pitanju, za nadjev možete staviti što god vam je po volji. A rogač, rogač je čudo!

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 80

Potrebno vam je

  • 10 list tijesto za savijače
  • 250 g rogač, mljeveni
  • 40 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 150 g jabuka (cijela)
  • 50 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
  • 60 g šećer, kristal
  • 2 kom bjelanjak kokošji
  • mljeveni cimet
  • šećer, u prahu

Priprema

  1. U kipuće mlijeko ukuhajte mljeveni rogač i miješajte dok se smjesa ne zgusne. Dodajte pjenasto umućen margarin, cimet i šećer, sve dobro promiješajte pa ohladite.
  2. Zatim umiješajte naribane jabuke i snijeg od bjelanjaka. Izmiješajte.
  3. Listove savijače nadjenite pripremljenom smjesom, savijte i složite u namašćen lim. Površinu premažite otopljenim margarinom te stavite peći na umjerenu temperaturu, oko 160°C, 30-ak minuta

Kada su savijače u pitanju, za nadjev možete staviti što god vam je po volji. A rogač, rogač je čudo!

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.