gastro postao
Ukusna i zdrava endivija u novom ruhu
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 427
Potrebno vam je
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1 prstohvat sol
- 0.25 šalica ulje maslinovo
- 0.50 šalica voda
- 2 kom endivija
- 2 režanj češnjak
- 2 žlica kapari
- 20 g masline, zelene, slane konzerv.
- 2 žlica pinjoli
Priprema
- Salatu nekoliko minuta kuhajte u slanoj vodi i dobro je ocijedite.
- Na zagrijanom ulju popržite češnjak; pazite da ne potamni. Dodajte salatu, kapare (koje ste prethodno namakali u vodi i ocijedili), masline bez koštica i pinjole. Neka se okusi sastojaka prožmu na jačoj vatri, dok se salata upotpunosti ne posuši.
- Brzo umijesite sastojke za tijesto, kako biste dobili meku i elastičnu smjesu, koju biste trebali što manje obrađivati. Razvucite tijesto u veliki i što tanji pravokutnik. (Ovo je tijesto dosta masno pa ga nećete moći jako tanko razvaljati jer će vam početi pucati. Ako niste vični pravljenju tijesta, smanjite količinu ulja u receptu.)
- Rasporedite nadjev po cijeloj površini tijesta i zarolajte kao da radite savijaču.
- Pecite u pećnici na 180˚ C oko 30 minuta.
Izvor "All'italiana Rosanne Passione", Planetopija