Recepti 13. listopada 2014.

Savijača od salate endivije

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusna i zdrava endivija u novom ruhu

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 427

Potrebno vam je

  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1 prstohvat sol
  • 0.25 šalica ulje maslinovo
  • 0.50 šalica voda
  • 2 kom endivija
  • 2 režanj češnjak
  • 2 žlica kapari
  • 20 g masline, zelene, slane konzerv.
  • 2 žlica pinjoli

Priprema

  1. Salatu nekoliko minuta kuhajte u slanoj vodi i dobro je ocijedite.
  2. Na zagrijanom ulju popržite češnjak; pazite da ne potamni. Dodajte salatu, kapare (koje ste prethodno namakali u vodi i ocijedili), masline bez koštica i pinjole. Neka se okusi sastojaka prožmu na jačoj vatri, dok se salata upotpunosti ne posuši.
  3. Brzo umijesite sastojke za tijesto, kako biste dobili meku i elastičnu smjesu, koju biste trebali što manje obrađivati. Razvucite tijesto u veliki i što tanji pravokutnik. (Ovo je tijesto dosta masno pa ga nećete moći jako tanko razvaljati jer će vam početi pucati. Ako niste vični pravljenju tijesta, smanjite količinu ulja u receptu.)
  4. Rasporedite nadjev po cijeloj površini tijesta i zarolajte kao da radite savijaču.
  5. Pecite u pećnici na 180˚ C oko 30 minuta.

Izvor "All'italiana Rosanne Passione", Planetopija

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.