Imamo recept za osvježavajuću krumpir salatu koja će te ostaviti bez daha. Tvoju ekipu također!
Iskusni gurmani kažu kako svaka kolekcija recepata za krumpir salatu treba imati barem dvije osnovne verzije: jednu kremastu (s majonezom) i jednu kiselkastu. Ovaj put ulog stavljamo na – kiselo.
Ono što ovaj recept izdvaja od ostalih je njegova ukusna baza od senfa i octa s puno svježeg bilja – peršina, estragona, vlasca i ostalih blagodati iz proljetnoga vrta – plus mladi luk i maslinovo ulje.
Krumpir - bitno je odabrati onaj pravi za savršenu salatu
foto: stockking/freepik
Važno je koristiti mladi krumpir, koji zadržavaju oblik bolje od drugih nakon kuhanja. Osim toga, njihova tanka koža ne mora se guliti, što ovo jelo čini savršenim za one koji su "na knap" s vremenom, vole malo dodatne teksture u salati od krumpira ili je preferiraju bez majoneze.
Ne gasi ekran dok kuham
Krumpir salata sa svježim začinskim biljem
10 MIN
pripreme
14 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Krumpir
680
g
Začinsko bilje
0,50
šalica
Mladi luk
2
kom
Maslinovo ulje
2
žlica
Senf
1
žlica
Vinski ocat
1
žlica
Sol
0,50
žličica
Crni papar
0,25
žličica
Postupak
Pripremi veliku posudu za kuhanje na pari s košaricom za paru, napuni sa 2,5 cm vode i pusti da zakuha. Stavi krumpire u košaricu, pokrij i kuhaj na pari dok ne omekšaju, 12 do 14 minuta. Ocijedi.
U međuvremenu, u srednjoj zdjeli pomiješaj bilje, mladi luk, ulje, senf, ocat, sol i papar. Dodaj kuhane krumpire i promiješaj da se svi sastojci sljube.