Recepti 27. rujna 2018.

Scones sa začinskim biljem - peciva koja vole baš svaki dodatak

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Brza i jednostavna, ova peciva idealna su za jutarnje uživanje, ali i kao dodatak raskošnim umacima i gulašima.

Klasični scones odlično će se uklopiti u baš svaku kombinaciju doručka, dok će ovi savršeno začinjeni pričati neku novu, još slasniju priču sami za sebe. U tijesto ubacite sitno sjeckano svježe začinsko bilje, dodajte i dobru dozu parmezana, a želite li postići još više okusa, odlična ideja bit će i pržena slanina nasjeckana na sitne komadiće.

 

Možda vas zanima... Scones – engleski klasik s kojim nećeš pogriješiti Recepti

 

Sconese poslužite s jajima, šunkom ili drugim narescima, sirom i povrćem za doručak, ali i kao pecivo uz fini gulaš ili jela koja naprosto zovu na toćanje finih umaka.

 

Možda vas zanima... Scones: Britanske pogačice uz Dnevnik Bridget Jones Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 260 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 6 žlica maslaca
  • 100 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 3 žlice začinskog bilja (peršin, kopar, vlasac)
  • 2 žlice sitno ribanog parmezana
  • Sol

Postupak pripreme:

  1. U blender ubacite brašno, dodajte prašak za pecivo i sol.
  2. Dodajte i maslac, pa blendajte dok se od tijesta ne stvori mrvičasto tijesto.
  3. Prebacite tijesto u posudu, u sredini napravite rupu, pa dodajte mlijeko, jaje i začinsko bilje, parmezan i sol.
  4. Zamijesite silikonskom špatulom i rukama.
  5. Tijesto razvaljajte u kruh, no neka ostane dovoljno debelo, oko tri centimetra. Izrežite trokutiće.
  6. Prebacite na papir za pečenje i pecite oko 20 do 25 minuta na 200 stupnjeva.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.