Klasični scones odlično će se uklopiti u baš svaku kombinaciju doručka, dok će ovi savršeno začinjeni pričati neku novu, još slasniju priču sami za sebe. U tijesto ubacite sitno sjeckano svježe začinsko bilje, dodajte i dobru dozu parmezana, a želite li postići još više okusa, odlična ideja bit će i pržena slanina nasjeckana na sitne komadiće.
Sconese poslužite s jajima, šunkom ili drugim narescima, sirom i povrćem za doručak, ali i kao pecivo uz fini gulaš ili jela koja naprosto zovu na toćanje finih umaka.
Potrebno vam je:
- 260 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 6 žlica maslaca
- 100 ml mlijeka
- 1 jaje
- 3 žlice začinskog bilja (peršin, kopar, vlasac)
- 2 žlice sitno ribanog parmezana
- Sol
Postupak pripreme:
- U blender ubacite brašno, dodajte prašak za pecivo i sol.
- Dodajte i maslac, pa blendajte dok se od tijesta ne stvori mrvičasto tijesto.
- Prebacite tijesto u posudu, u sredini napravite rupu, pa dodajte mlijeko, jaje i začinsko bilje, parmezan i sol.
- Zamijesite silikonskom špatulom i rukama.
- Tijesto razvaljajte u kruh, no neka ostane dovoljno debelo, oko tri centimetra. Izrežite trokutiće.
- Prebacite na papir za pečenje i pecite oko 20 do 25 minuta na 200 stupnjeva.
Dobar tek!