Recepti 13. listopada 2014.

Seitan s ljutim umakom

gastro postao gastro.24sata.hr
Seitan marinirajte u maslinovom ulju, ispecite na roštilju i poslužite s ljutim umakom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 2

Umak

  • 1 žlica čili umak
  • 3 žlica javorov sirup
  • 1 žlica sok od limete
  • 0.50 mala žlica sol
  • cajenski papar
  • 1 mala žlica origano

Potrebno vam je

  • 400 g seitan
  • 1 dl ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema

  1. Seitan narezati na komade dovoljno velike za rešetku roštilja. Marinirati u maslinovom ulju 1 h.
  2. Roštilj zagrijati na srednju jačinu i peći seitan dok poprimi blago smeđu boju, 3-5 minuta stalno okrećući.
  3. Umak pripremiti miješajući ljuti umak, javorov sirup, sok limete, sol i svježe mljeveni papar. Smjesu zagrijati u mikrovalnoj pećnici 1 minutu ili u posudi iznad grilla dok ne postane vruća, 4-5 min.
  4. Pripremljeni umak umiješati u seitan i po želji posipati origanom. Ostatak umaka servirati zasebno.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.