gastro postao
Seitan marinirajte u maslinovom ulju, ispecite na roštilju i poslužite s ljutim umakom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 2
Umak
- 1 žlica čili umak
- 3 žlica javorov sirup
- 1 žlica sok od limete
- 0.50 mala žlica sol
- cajenski papar
- 1 mala žlica origano
Potrebno vam je
- 400 g seitan
- 1 dl ekstra djevičansko maslinovo ulje
Priprema
- Seitan narezati na komade dovoljno velike za rešetku roštilja. Marinirati u maslinovom ulju 1 h.
- Roštilj zagrijati na srednju jačinu i peći seitan dok poprimi blago smeđu boju, 3-5 minuta stalno okrećući.
- Umak pripremiti miješajući ljuti umak, javorov sirup, sok limete, sol i svježe mljeveni papar. Smjesu zagrijati u mikrovalnoj pećnici 1 minutu ili u posudi iznad grilla dok ne postane vruća, 4-5 min.
- Pripremljeni umak umiješati u seitan i po želji posipati origanom. Ostatak umaka servirati zasebno.