Recepti 03. listopada 2014.

Semifreddo od jagoda i vanilije

gastro postao gastro.24sata.hr
Polusmrznuti desert za vruće ljetne mjesece

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 110474

Potrebno vam je

  • 2 šalica vrhnje za šlag
  • 1 šalica pistacije
  • 917 šalica šećer, kristal
  • 0.33 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom mahuna vanilije
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 1 šalica jagode
  • 2 kom jaje kokošje
  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 0.25 mala žlica sol

Priprema

  1. Usitnite pola šalice pistacija s dvije žlice šećera u multipraktiku. Dodajte mlijeko i pasirajte dok ne dobijete pastu. Stavite smjesu u lonac i ostavite da se lagano krčka dok ne zavrije. Maknite lonac s vatre i ostavite da se smjesa ohladi. Dodajte ostatak pistacija i ostavite u hladnjaku.
  2. U lonac stavite pola šalice vrhnja, dodajte sjemenke i mahunu vanilije. Kuhajte 15 minuta. Izvadite mahunu vanilije i ostavite u hladnjaku. Ispasirajte jagode s dvije žlice šećera u blenderu. Dodajte ekstrakt od vanilije i ostavite sa strane dok vam ne zatreba.
  3. Istucite jaja, žumanjke i 2/3 šalice šećera u posudi pa stavite da se kuha na pari. Miksajte i nakon četiri, pet minuta, kad se smjesa zgusne, maknite s vatre. Stavite posudu u ledenu vodu kako se smjesa ne bi nastavila kuhati. Istucite preostalih šalicu i pol vrhnja pa dodajte ohlađenu smjesu s jajima. Podijelite je na tri dijela te dodajte jagodama, pistacijama i smjesi s vanilijom. Dobro ohladite.
  4. U kalup obložen folijom najprije dodajte smjesu s vanilijom i ostavite u zamrzivaču sat vremena. Nakon toga prelijte smjesom s pistacijama i također ohladite. Prelijte smjesom s jagodama i neka se hladi od četiri do šest sati.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.