Ovaj sendvič od jaja mi smo oživjeli bliskoistočnom mješavinom začina za'atar, no začine možeš i prilagoditi svom ukusu. Ovo je odličan način da iskoristiš kuhana jaja od Uskrsa koja treba potrošiti
Salata od jaja s kickom bliskoistočne mješavine začina odlično je jelo koje možeš napraviti za brzu večeru, doručak ili za ponijeti na posao. Tajna kremoznosti ove salate je u majonezi, ali i u grčkom jogurtu koji, ako ti je dostupan, možeš zamijeniti labnehom, laganim libanonskim sirom koji se pravi od ocijeđenog jogurta. A možeš labneh pokušati napraviti i kod kuće.
Što se tiče odabira kruha za sendvič, preporučuje se bijeli kruh ili pita bread, no i zdravije varijante kruha – crni, proteinski, sa žitaricama - su svakako dobrodošle… Glavno da tebi odgovara okus i sastav kruha u koji ćeš složiti salatu od jaja.
Ovo su sastojci za 4 osobe, a jedna porcija (1 sendvič) ima 190 kalorija.
Za sendvič sa salatom od jaja preporuča se bijeli kruh, ali i zdravije varijante su dobrodošle
foto: Shutterstock
Ne gasi ekran dok kuham
Sendviči od jaja
8 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Jaje
6
kom
Majoneza
0,25
šalica
Grčki jogurt
0,25
šalica
Senf
1,50
žličica
Timijan
1,50
žličica
Origano
1,50
žličica
Sjemenke bijelog sezama
1
žlica
Sumac
1,50
žličica
Kruh
8
kriška
Postupak
Tvrdo kuhana jaja grubo nasjeckaj. Pomiješaj ih s majonezom, grčkim jogurtom, senfom i začinima koji idu u za'atar.
Namaži salatu od jaja na 4 šnite kruha, poklopi s ostale 4. Posluži.