gastro postao
Specijalitet juga Italije koji možete pripremiti u bezbroj varijanti
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 305
Kanoli
- 2 šalica pšenično brašno, bijelo
- 2 žlica kakao u prahu, nezašećereni
- 2 žlica margarin, slani (bilj.+živ.masti )
- sol
- 0.25 šalica voda
- 0.50 šalica vino bijelo
- ulje maslinovo
Nadjev
- 680 g ricotta
- 1 šalica šećer, kristal
- 1 šalica čokolada za kuhanje
- kandirano voće
Priprema
- Izmiješajte suhe sastojke i margarin. Postupno umiješajte vino i vodu
- Tijesto pokrijte plastičnom folijom i ostavite sat vremena. Razvaljajte ga, narežite pet krugova i pokrijte ih. Opet ih razvaljajte te oblikujte još više krugova
- Svaki krug omotajte oko kalupa za kanole spajajući krajeve te ih stavite u duboko ulje dok ne postanu zlatni i hrskavi. Ocijedite ih, ohladite i izvadite kalupe.
- Za nadjev istucite sir i šećer. Dodajte čokoladu, istucite pa pomoću vrećice nadjenite kanole. Pospite ih čokoladom, kandiranim voćem ili orašastim plodovima.
Izvor Skuhatćute