Recepti 03. listopada 2014.

Sicilijanski kanoli

gastro postao gastro.24sata.hr
Specijalitet juga Italije koji možete pripremiti u bezbroj varijanti

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 305

Kanoli

  • 2 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 2 žlica kakao u prahu, nezašećereni
  • 2 žlica margarin, slani (bilj.+živ.masti )
  • sol
  • 0.25 šalica voda
  • 0.50 šalica vino bijelo
  • ulje maslinovo

Nadjev

  • 680 g ricotta
  • 1 šalica šećer, kristal
  • 1 šalica čokolada za kuhanje
  • kandirano voće

Priprema

  1. Izmiješajte suhe sastojke i margarin. Postupno umiješajte vino i vodu
  2. Tijesto pokrijte plastičnom folijom i ostavite sat vremena. Razvaljajte ga, narežite pet krugova i pokrijte ih. Opet ih razvaljajte te oblikujte još više krugova
  3. Svaki krug omotajte oko kalupa za kanole spajajući krajeve te ih stavite u duboko ulje dok ne postanu zlatni i hrskavi. Ocijedite ih, ohladite i izvadite kalupe.
  4. Za nadjev istucite sir i šećer. Dodajte čokoladu, istucite pa pomoću vrećice nadjenite kanole. Pospite ih čokoladom, kandiranim voćem ili orašastim plodovima.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.