gastro postao
                                            
                                        
                                    Tjestenina u neodoljivom umaku od slanine, mesnog temeljca i vrhnja
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 169
Potrebno vam je
- 100 g slanina suha (prerašt. mršava)
 - 4 kom ljutika
 - 1 režanj češnjak
 - 3 žlica maslac, slani
 - 200 g vrhnje za kuhanje
 - 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
 - 1 vezica vlasac ( listovi)
 - 2 žličica sol
 - 2 dl mesni temeljac
 - 400 g široki rezanci
 
Priprema
- Narežite slaninu na tanke rezance. Kozjak i češnjak sitno nasjeckajte te popržite na otopljenome maslacu dok ne postanu staklasti pa dodaje slaninu. Na to ulijte juhu od mesa i pustite da se sve ukuha.
 - Umiješajte vrhnje i kratko prokuhajte dok se ne zgusne. S dvije žlice vrelog umaka razmutite žumanjak i primiješajte ga.
 - Kuhajte tjesteninu u proključaloj vodi. Vlasac operite, osušite i sitno nasjeckajte. Tjesteninu procijedite i pretresite u podgrijanu zdjelu. Pomiješajte s umakom od vrhnja i pospite vlascem.
 
Tjestenina u neodoljivom umaku od slanine, mesnog temeljca i vrhnja