gastro postao
Tjestenina u neodoljivom umaku od slanine, mesnog temeljca i vrhnja
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 169
Potrebno vam je
- 100 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 4 kom ljutika
- 1 režanj češnjak
- 3 žlica maslac, slani
- 200 g vrhnje za kuhanje
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 1 vezica vlasac ( listovi)
- 2 žličica sol
- 2 dl mesni temeljac
- 400 g široki rezanci
Priprema
- Narežite slaninu na tanke rezance. Kozjak i češnjak sitno nasjeckajte te popržite na otopljenome maslacu dok ne postanu staklasti pa dodaje slaninu. Na to ulijte juhu od mesa i pustite da se sve ukuha.
- Umiješajte vrhnje i kratko prokuhajte dok se ne zgusne. S dvije žlice vrelog umaka razmutite žumanjak i primiješajte ga.
- Kuhajte tjesteninu u proključaloj vodi. Vlasac operite, osušite i sitno nasjeckajte. Tjesteninu procijedite i pretresite u podgrijanu zdjelu. Pomiješajte s umakom od vrhnja i pospite vlascem.
Tjestenina u neodoljivom umaku od slanine, mesnog temeljca i vrhnja