Recepti 14. listopada 2014.

Široki rezanci u umaku

gastro postao gastro.24sata.hr
Tjestenina u neodoljivom umaku od slanine, mesnog temeljca i vrhnja

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 169

Potrebno vam je

  • 100 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 4 kom ljutika
  • 1 režanj češnjak
  • 3 žlica maslac, slani
  • 200 g vrhnje za kuhanje
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 vezica vlasac ( listovi)
  • 2 žličica sol
  • 2 dl mesni temeljac
  • 400 g široki rezanci

Priprema

  1. Narežite slaninu na tanke rezance. Kozjak i češnjak sitno nasjeckajte te popržite na otopljenome maslacu dok ne postanu staklasti pa dodaje slaninu. Na to ulijte juhu od mesa i pustite da se sve ukuha.
  2. Umiješajte vrhnje i kratko prokuhajte dok se ne zgusne. S dvije žlice vrelog umaka razmutite žumanjak i primiješajte ga.
  3. Kuhajte tjesteninu u proključaloj vodi. Vlasac operite, osušite i sitno nasjeckajte. Tjesteninu procijedite i pretresite u podgrijanu zdjelu. Pomiješajte s umakom od vrhnja i pospite vlascem.

Tjestenina u neodoljivom umaku od slanine, mesnog temeljca i vrhnja

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.