Obožavaš tjesteninu i u potrazi si za novim idejama kako ju upotpuniti zdravim i ukusnim umakom? Onda imamo recept za tebe! Za pripremu umaka od bundeve i batata sa začinjenim tofuom ne treba ti meso niti mliječni proizvodi, samo malo vremena, šarenog povrća i napitak od zobi. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je slasno jelo u kojem će moći uživati i vegani te vegetarijanci.
Zeleni rezanci u umaku od bundeve i batata sa začinjenim tofuom
Sastojci:
- 250 g zelenih rezanaca
- 1 šalica očišćene bundeve narezane na kockice
- 1 šalica očišćenog batata narezanog na kockice
- 1 šalica Dar napitka od zobi
- 1/2 šalice indijskih oraščića
- 2 režnja češnjaka
- 1 manji luk
- 3 žlice limunovog soka
- 2 žlice prehrambenog kvasca
- 1 žličica dimljene paprike
- 200 g tofua
- 2 žlice mješavine začina za grill
- 2 žlice maslinovog ulja
Dekoracija:
- Peršin
- Prženi indijski oraščići
Postupak:
- U posudu s vodom stavi kuhati luk, bundevu i batat. Dodaj indijske oraščiće (manji dio ostavi za serviranje).
- Stavi kuhati 15 minuta i u isto vrijeme stavi kuhati zelene rezance prema uputama s pakiranja.
- U multipraktik stavi kuhano povrće, dodaj češnjak, prehrambeni kvasac i limunov sok.
- Sve dobro izblendaj. Dodaj Dar napitak od zobi i još jednom izblendaj dok ne dobiješ umak kremaste teksture.
- U tavu stavi maslinovo ulje, dodaj začinjeni tofu narezan na kockice i prži dok ne dobije zlatnu boju.
- Na zelene rezance stavi umak od bundeve i batata, dodaj prženi tofu i posipaj nasjeckanim peršinom i ostatkom prženih indijskih oraščića.
DAR biljni napitci 100 posto su biljnog podrijetla, bez laktoze i pogodni za vegane. Možeš birati između četiri zamamna okusa - blago prženi ili neprženi badem te zobeni Natur ili s okusom čokolade. U njima možeš uživati na razne načine, bilo da njima obogaćuješ svoja jela i pića ili ih piješ samostalno. Kako se DAR biljni napitci daju sjajno uklopiti u razna jela, prati kroz recepte Školice kuhanja - poželjet ćeš ih što prije isprobati!