Recepti Školica kuhanja: Plant based prehrana 30. ožujka 2022.

Školica kuhanja: Kako pripremiti zdrav i ukusan umak za tjesteninu?

foto: Vinka Tresić

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
U travnju ti donosimo malu Školicu kuhanja posvećenu Plant-based prehrani zbog njezinih velikih benefita na ljudsko zdravlje, ali i naš planet. Gastro blogerica Vinka Tresić u videu priprema zelene rezance u zdravom umaku od bundeve i batata sa začinjenim tofuom

Obožavaš tjesteninu i u potrazi si za novim idejama kako ju upotpuniti zdravim i ukusnim umakom? Onda imamo recept za tebe! Za pripremu umaka od bundeve i batata sa začinjenim tofuom ne treba ti meso niti mliječni proizvodi, samo malo vremena, šarenog povrća i napitak od zobi. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je slasno jelo u kojem će moći uživati i vegani te vegetarijanci. 

Zeleni rezanci u umaku od bundeve i batata sa začinjenim tofuom

Sastojci:

  • 250 g zelenih rezanaca
  • 1 šalica očišćene bundeve narezane na kockice
  • 1 šalica očišćenog batata narezanog na kockice
  • 1 šalica Dar napitka od zobi
  • 1/2 šalice indijskih oraščića
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 manji luk
  • 3 žlice limunovog soka
  • 2 žlice prehrambenog kvasca
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 200 g tofua
  • 2 žlice mješavine začina za grill
  • 2 žlice maslinovog ulja

Dekoracija:

  • Peršin
  • Prženi indijski oraščići

 | Author: Vinka Tresić Zeleni rezanci u umaku od bundeve i batata sa začinjenim tofuom; foto: foto: Vinka Tresić

Postupak:

  1. U posudu s vodom stavi kuhati luk, bundevu i batat. Dodaj indijske oraščiće (manji dio ostavi za serviranje).
  2. Stavi kuhati 15 minuta i u isto vrijeme stavi kuhati zelene rezance prema uputama s pakiranja.
  3. U multipraktik stavi kuhano povrće, dodaj češnjak, prehrambeni kvasac i limunov sok.
  4. Sve dobro izblendaj. Dodaj Dar napitak od zobi i još jednom izblendaj dok ne dobiješ umak kremaste teksture.
  5. U tavu stavi maslinovo ulje, dodaj začinjeni tofu narezan na kockice i prži dok ne dobije zlatnu boju.
  6.  Na zelene rezance stavi umak od bundeve i batata, dodaj prženi tofu i posipaj nasjeckanim peršinom i ostatkom prženih indijskih oraščića.

DAR biljni napitci 100 posto su biljnog podrijetla, bez laktoze i pogodni za vegane. Možeš birati između četiri zamamna okusa - blago prženi ili neprženi badem te zobeni Natur ili s okusom čokolade. U njima možeš uživati na razne načine, bilo da njima obogaćuješ svoja jela i pića ili ih piješ samostalno. Kako se DAR biljni napitci daju sjajno uklopiti u razna jela, prati kroz recepte Školice kuhanja - poželjet ćeš ih što prije isprobati!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.