Ljubitelji avokada na pravom ste mjestu! Tražite li novi način uživanja u omiljenom voću? Imamo odličan recept za palačinke s avokadom! Tijesto sadrži klasične sastojke za palačinke: brašno, jaja, mlijeko i prašak za pecivo, uz dodatak pasiranog avokada, crvenog luka, jalapeña, korijandera i limete. Ove su palačinke izuzetno meke i pahuljaste, a zahvaljujući avokadu imaju i lijepu (i fotogeničnu) zelenu boju. Možeš ih poslužiti s raznim dodatcima, a mi predlažemo pržena jaja, kiselo vrhnje, dimljeni losos i ljuti umak.
Odličan su zdraviji izbor za doručak ili međuobrok, budući da je avokado prepun vlakana, kalija i vitamina C. Količina je dovoljna za četiri porcije, a vrijeme pripreme je 35 minuta.
Sastojci:
- 150 g brašna
- 75 g kukuruzne krupice
- 2 žličice praška za pecivo
- 3/4 žličice soli
- 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
- 2 velika jaja
- 1 šalica mlijeka
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja, plus još za kuhanje
- 1/2 avokada
- 1/2 crvenog luka
- 1 srednja jalapeño papričica
- 2 žlice nasjeckanog svježeg korijandera
- 1/2 limete
Postupak:
- U velikoj zdjeli izmiješaj brašno, kukuruznu krupicu, prašak za pecivo, sol i mljeveni papar.
- U drugoj zdjeli umuti jaja, mlijeko i maslinovo ulje.
- Avokado prepolovi pa polovicu izvadi u posudu i zgnječi je vilicom.
- Crveni luk i papriku nasjeckaj na sitne kockice. Naribaj koricu polovice limete i iscijedi sok, a potom sve navedeno dodaj avokadu i dobro promiješaj dok se svi sastojci ne sjedine.
- Smjesu od jaja ulij u smjesu brašna te sve dobro izmiješaj, a potom dodaj i smjesu s avokadom i sve sastojke sjedini.
- Zagrij veliku tavu koja se ne lijepi na srednje laganoj vatri. U tavu dodaj maslinovo ulje kako se palačinke ne bi lijepile.
- Tijesto stavljaj na zagrijanu tavu te svaku palačinku peci tri do četiri minute odnosno do lijepe zlatno smeđe boje. Preokreni ih peci dok druga strana ne postane zlatno-smeđa, još oko tri minute.
- Po želji, palačinke posluži uz jaje na oko, vrhnje i ljuti umak i uživaj!
U slast!