gastro postao
Pripremite egzotični domaći sladoled od kokosa
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 430
Potrebno vam je
- 275 ml kokosovo mlijeko
- 350 ml vrhnje, tekuće
- 2 kom jaje kokošje
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 5 ml ekstrakt vanilije
- 100 g šećer, kristal
- sol
- 50 g kokosovo brašno
- 1 grančica menta
Priprema
- Na srednje jakoj vatri lagano kuhajte mlijeko od kokosa i vrhnje 5 minuta. Istucite zajedno jaja, žumanjke, vaniliju, šećer i sol.
- Duboku zdjelu stavite u veću s kipućim vodom. U duboku zdjelu ulijte smjesu s jajima i polako dodavajte toplu mješavinu mlijeka od kokosa i vrhnja. Miješajući kuhajte na pari dovoljno dugo da smjesa zgusne toliko da ne pada sa žlice. Maknite sa vatre. Dok se smjesa hladi, povremeno promiješajte.
- Kada se dovoljno ohladi, stavite u zamrzivač na 1 sat. Izvadite iz zamrzivača, smiksajte dok ne postane kremasto i vratite u zamrzivač dok ne očvrsne.
- Popržite kokosovo brašno dok ne dobije zlatno smeđu boju.
Pripremite egzotični domaći sladoled od kokosa