gastro postao
Limoncello, podrijetlom iz južne italije, poslužuje se sam, u kombinaciji s gaziranom vodom ili se dodaje koktelima. Kako se radi o vrlo osvježavajućem likeru, od njega se može spraviti i iznimno ukusan sladoled.
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 255
Potrebno vam je
- 2 žlica limunova korica
- 150 g šećer, u prahu
- 500 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 1 žlica ekstrakt vanilije
Priprema
- Pomiješajte limoncello i šećer u prahu te miješajte dok se šećer ne rastopi. Dodajte vaniliju i opet promiješajte.
- Umiješajte vrhnje i miješajte dok ne bude pahuljasto. Kremi dodajte limunovu koricu. Ulijte u posudu i zamrznite preko noći.
- Izvadite iz zamrzivača i razlomite nožem. Miksajte dok ne omekša. Pustite da se odmori u hladnjaku, oko tri, četiri sata. Poslužite.
Izvor Skuhatćute