Recepti 03. listopada 2014.

Sladoled od limoncella

gastro postao gastro.24sata.hr
Limoncello, podrijetlom iz južne italije, poslužuje se sam, u kombinaciji s gaziranom vodom ili se dodaje koktelima. Kako se radi o vrlo osvježavajućem likeru, od njega se može spraviti i iznimno ukusan sladoled.

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 255

Potrebno vam je

  • 2 žlica limunova korica
  • 150 g šećer, u prahu
  • 500 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 1 žlica ekstrakt vanilije

Priprema

  1. Pomiješajte limoncello i šećer u prahu te miješajte dok se šećer ne rastopi. Dodajte vaniliju i opet promiješajte.
  2. Umiješajte vrhnje i miješajte dok ne bude pahuljasto. Kremi dodajte limunovu koricu. Ulijte u posudu i zamrznite preko noći.
  3. Izvadite iz zamrzivača i razlomite nožem. Miksajte dok ne omekša. Pustite da se odmori u hladnjaku, oko tri, četiri sata. Poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.