Recepti 03. listopada 2014.

Slanci

gastro postao gastro.24sata.hr
Domaći slanci direktno iz pećnice najbolji su početak dana

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 26

Potrebno vam je

  • 500 g glatko brašno
  • 0.50 kom kvasac, svježi
  • 4 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 dl ulje, biljno
  • 1 mala žlica sol
  • 1 mala žlica šećer, kristal

Priprema

  1. Pomiješajte kvasac, šećer, malo mlijeka i malo brašna te stavite na toplo da se digne. Nakon toga polagano kuhačom umiješajte ostatak mlijeka, ulje, sol i brašno te zamijesite mekano tijesto. Podijelite tijesto na tri hljepčića i stavite na toplo da se udvostruči.
  2. Svaki hljepčić razvaljajte, razrežite na osam trokuta i zamotajte. Premažite žumanjkom za ljepšu boju, na svaki slanac stavite malo margarina ili maslaca. Pecite 15-ak minuta na 180°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.