gastro postao
Domaći slanci direktno iz pećnice najbolji su početak dana
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 26
Potrebno vam je
- 500 g glatko brašno
- 0.50 kom kvasac, svježi
- 4 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 1 dl ulje, biljno
- 1 mala žlica sol
- 1 mala žlica šećer, kristal
Priprema
- Pomiješajte kvasac, šećer, malo mlijeka i malo brašna te stavite na toplo da se digne. Nakon toga polagano kuhačom umiješajte ostatak mlijeka, ulje, sol i brašno te zamijesite mekano tijesto. Podijelite tijesto na tri hljepčića i stavite na toplo da se udvostruči.
- Svaki hljepčić razvaljajte, razrežite na osam trokuta i zamotajte. Premažite žumanjkom za ljepšu boju, na svaki slanac stavite malo margarina ili maslaca. Pecite 15-ak minuta na 180°C.
Izvor Skuhatćute