gastro postao
Uzmite si vremena za pripremiti ovo ukusno predjelo s maslinama i inćunima
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 109
Potrebno vam je
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 10 žlica maslac, slani
- 4 žlica voda
- 4 žlica ulje maslinovo
- 900 g luk ,crveni
- 1 žlica sol
- 1 žlica svježe mljeveni papar
- 115 g inćun
- 1 šalica masline, crne
Priprema
- Izmiješajte brašno i sol u blenderu, dodajte maslac, premjestite u zdjelu i dodajte vodu.
- Omotajte tijesto folijom i stavite u hladnjak. Zagrijte četiri žlice ulja, dodajte narezani luk, posolite, pokrijte i pirjajte sat vremena. Maknite poklopac i kuhajte dok tekućina ne nestane. Popaprite.
- Zagrijte pećnicu na 190°c. Razvaljajte tijesto i stavite ga u kalup za pečenje, rasporedite kašu od luka po njemu, inćune poslažite u male četverokute, a u sredinu svakog stavite crnu maslinu.
- Utisnite inćune i masline u kašu. Pecite pola sata.
Izvor Skuhatćute