Recepti 13. listopada 2014.

Slasno predjelo s maslinama

gastro postao gastro.24sata.hr
Uzmite si vremena za pripremiti ovo ukusno predjelo s maslinama i inćunima

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 109

Potrebno vam je

  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 10 žlica maslac, slani
  • 4 žlica voda
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 900 g luk ,crveni
  • 1 žlica sol
  • 1 žlica svježe mljeveni papar
  • 115 g inćun
  • 1 šalica masline, crne

Priprema

  1. Izmiješajte brašno i sol u blenderu, dodajte maslac, premjestite u zdjelu i dodajte vodu.
  2. Omotajte tijesto folijom i stavite u hladnjak. Zagrijte četiri žlice ulja, dodajte narezani luk, posolite, pokrijte i pirjajte sat vremena. Maknite poklopac i kuhajte dok tekućina ne nestane. Popaprite.
  3. Zagrijte pećnicu na 190°c. Razvaljajte tijesto i stavite ga u kalup za pečenje, rasporedite kašu od luka po njemu, inćune poslažite u male četverokute, a u sredinu svakog stavite crnu maslinu.
  4. Utisnite inćune i masline u kašu. Pecite pola sata.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.