Recepti Ljetni gušti s grahoricama 22. kolovoza 2021.

Ljetni burger od graha za pikantni ručak

Bogati buger od crnog i crvenog graha foto: MARIJANA ZLOMISLIĆ

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako trebaš odmor od junećih burgera, isprobaj varijantu s popečkom od graha

Burgeri su pravi hit i dalje. Svi ih vole i bezbroj je opcija za pripremu. Mi ti predlažemo jednu neobičnu, ali neodoljivu varijantu - tex-mex burger od graha, pikantan i šaren. 

Za vege opciju jaje zamijeni zobenim pahuljicama ili lanenim sjemenkama. Moraš ih natopiti vodom i pustiti da nabubre kako bi poslužile pri vezanju drugih sastojaka za burger. 

 | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Blogerica Mateja Krvarić pripremala je burger od graha; foto: foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Sastojci su dostatni za pripremu četiri velika burgera. Dobar tek!

Sastojci:

  • 1 konzerva Crnog graha Podravka
  • 1 konzerva Crvenog graha Podravka
  • 1 crvena paprika
  • vezica mladog luka
  • jalapeño papričice
  • Sol, papar, dimljena crvena paprika, kumin
  • 1 jaje
  • 1 šalica krušnih mrvica 
  • maslinovo ulje

Priprema

  1. Grah ocijedi i isperi,  pa ga grubo zdrobi gnječilicom za krumpir. Papriku i luk nasjeckaj pa poprži na malo maslinova ulje. Kada se malo ohladi, dodaj grahu. Dodaj i ostale sastojke i oblikuj četiri pljeskavice/polpete. 
  2. Ispeci ih na malo maslinova ulja. 
  3. Posluži uz rajčicu, ljubičasti luk, avokado i mladu salatu te malo umaka od jogurta i avokada.

Umak od avokada:

  • 1 zreli avokado
  • grčki jogurt
  • češnjak
  • sol, papar
  • sok limete
  • chili 

Sve sastojke za umak izradi štapnim mikserom pa začini soli, paprom i čilijem po ukusu. 

 | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL Burger od crvenog i crnog graha s povrćem i umakom od avokada; foto: foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.