gastro postao
Kombinacija banane i lješnjaka obećavajuća je, a sada ćete saznati i zašto!
Osnovna smjesa za muffine zapravo je sve što vam treba u cijeloj ovoj priči.
Dodajte joj jednu bananu i pola šalice prženih i nasjeckanih lješnjaka i dobili ste svoj novi najdraži doručak (ili ručak, večeru...).
Za ove muffine ne treba previše znanja i spretnosti u kuhinji pa ih slobodno možete raditi i s djecom, ili - dati njima da ih sami naprave! Sigurni smo da bi ih to oduševilo i potaklo da se malo više uključe u pripremu hrane i slastica.
Gotove muffine možete ponijeti na posao ili u školu i imati obrok koji ste sami pripremili!
Sastojci:
- 2 1/2 šalice glatkog brašna
- 1/2 šalice šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1 1/4 šalice mlijeka
- 1/2 šalice ulja
- 1 jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 banana
- 1/2 šalice prženih, grubo sjeckanih lješnjaka
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- Pomiješati suhe sastojke i pola lješnjaka u jednoj posudi
- U drugoj posudi pomiješati vlažne sastojke i bananu (zdrobiti ju vilicom prije)
- Uliti vlažne sastojke u mokre i sve dobro izmiješati špatulom
- Napuniti kalupe za muffine smjesom (1/3 kalupa) i peći u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta - dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
- Poslužite tople uz šalicu mlijeka i uživajte.