Recepti 13. listopada 2014.

Slatki kruh s čokoladnim mueslijem

Slatki kruh s čokoladnim mueslijem
gastro postao gastro.24sata.hr
Muesliji mogu poslužiti za puno više od svoje uobičajene uloge zdravog doručka s mlijekom

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 317

Potrebno vam je

  • 25 g kvasac, svježi
  • 1 žlica šećer, kristal
  • 2 dl voda
  • 40 g maslac, neslani
  • 1 mala žlica sol
  • 400 g pšenično brašno, bijelo
  • 80 g pekmez od marelice
  • 160 g muesli
  • 1 kom čokoladna glazura

Priprema

  1. Kvasac namrviti u blago zagrijanu vodu sa šećerom i promiješati. Poklopiti i ostaviti 3-5 minuta na toplom. Potom umiješati kvasac s maslacem i soli u brašno. Desetak minuta mijesite tijesto dok ne bude jednolično.
  2. Prekrijte tijesto vlažnom krpom i stavite na toplo mjesto da uzađe do dvostrukog volumena.
  3. Razvaljajte tijesto u kvadrat površine 25x25 cm. Premažite pekmezom i pospite mueslijem Familia Choc'X bits. Zarolajte kvadrat i položite ga u valjkasti pleh prethodno premazan maslacem i pobrašnjen. Neka pregib (spoj) tijesta bude okrenut prema dolje. Ostavite na toplom da još jednom udvostruči volumen.
  4. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 ºC, 30 – 40 minuta. Kada je gotovo ostaviti da se ohladi i premažite čokoladnom glazurom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.