gastro postao
Tjestenina na slavonski najprije će vas iznenaditi sastojcima, a zatim u potpunosti osvojiti okusima.
Bogatstvo okusa skriva se u tjestenini na slavonski. Aromatično bilje, rajčica, mozzarella i tjestenina nikada se nisu bolje slagali, posebice kada im se doda slavonska kulenova seka. Brzinska priprema i domaći okusi rezultirat će sjajnim tanjurima, a vi pronaći svoje novo omiljeno jelo. Dobar tek!
Sastojci:
- Maslinovo ulje
- 300 g kulenove seke
- 1 ljubičasti luk
- 1 češanj češnjaka
- 4 žlice balzamika
- 400 g sjeckanih rajčica u konzervi
- 3 žlice punomasnog vrhnja
- 1 pušlek svježeg bosiljka
- sol
- crni papar
- ljuta paprika
- 300 g rigatona
- feferonke
- 1 buffalo mozzarella
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 190 Celzijevih.
- Ulje zagrijati u tavi i prepržiti pola kulenovog cvijeta da postane hrskavo.
- Dodati nasjeckani luk i češnjak i pirjati dok luk ne omekša.
- Dodati sjeckanu rajčicu, ljutu papriku, balzamiko, bosiljak i vrhnje i krčkati par minuta.
- Skuhati rigatone al dente.
- Ocijediti, preliti s malo maslinova ulja i staviti u protvan.
- Preliti umakom.
- Natrgati mozzarellu i poslagati ostatak kulenovog cvijeta.
- Peći 25 minuta.
- Servirati uz feferonke.