Recepti 03. srpnja 2017.

Tjestenina na slavonski - najbolji okusi jednostavnosti!

foto: 24sata
gastro postao gastro.24sata.hr
Tjestenina na slavonski najprije će vas iznenaditi sastojcima, a zatim u potpunosti osvojiti okusima.

Bogatstvo okusa skriva se u tjestenini na slavonski. Aromatično bilje, rajčica, mozzarella i tjestenina nikada se nisu bolje slagali, posebice kada im se doda slavonska kulenova seka. Brzinska priprema i domaći okusi rezultirat će sjajnim tanjurima, a vi pronaći svoje novo omiljeno jelo. Dobar tek!

 

Sastojci:

  • Maslinovo ulje
  • 300 g kulenove seke
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 4 žlice balzamika
  • 400 g sjeckanih rajčica u konzervi
  • 3 žlice punomasnog vrhnja
  • 1 pušlek svježeg bosiljka
  • sol
  • crni papar
  • ljuta paprika
  • 300 g rigatona
  • feferonke
  • 1 buffalo mozzarella

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 190 Celzijevih.
  2. Ulje zagrijati u tavi i prepržiti pola kulenovog cvijeta da postane hrskavo.
  3. Dodati nasjeckani luk i češnjak i pirjati dok luk ne omekša.
  4. Dodati sjeckanu rajčicu, ljutu papriku, balzamiko, bosiljak i vrhnje i krčkati par minuta.
  5. Skuhati rigatone al dente.
  6. Ocijediti, preliti s malo maslinova ulja i staviti u protvan.
  7. Preliti umakom.
  8. Natrgati mozzarellu i poslagati ostatak kulenovog cvijeta.
  9. Peći 25 minuta.
  10. Servirati uz feferonke.

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • fantom 12:56 03. Srpanj 2017.

    tjestenina na slavonski sa maslinovim uljem balzamikom rigatoneom i mozzarellom SVAŠTA.