Recepti 13. listopada 2014.

Smokve u umaku od naranče

Smokve u umaku od naranče
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusna talijanska voćna poslastica

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 209

Potrebno vam je

  • 4 g naranča (žuto - narančasto meso)
  • 1 g limun
  • 12 g smokve zelene, zrele
  • 1 šalica vrhnje za šlag
  • 1 kom vanilin šećer
  • šećer, kristal

Priprema

  1. Operite naranče pod vrućom, tekućom vodom i osušite. Naribajte koricu 1 naranče i ostavite po strani, 3 naranče ogulite.
  2. Tanko ogulite limun i koricu narežite na trakice.
  3. Iscijedite naranče i limun. Sok stavite u posudu, dodajte šećer i ribanu koricu naranče. Na srednje jakoj vatri skuhajte sirup.
  4. Ogulite smokve i narežite na polovice. Vrući sirup prelijte preko smokava i pospite tankim trakicama limunove korice. Pokrijte plastičnom folijom i preko noći ostavite u hladnjaku.
  5. Slatko vrhnje miksajte s vanilin-šećerom i šećerom po ukusu, ne prečvrsto. Tučeno vrhnje poslužite pored smokava. Poslužite hladno.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.