gastro postao
Torta od tijesta s kikirikijem i čokoladom gotova je za svega 30 minuta
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 36
Tijesto
- 0.50 l vrhnje za šlag
- 5 kom jaje kokošje
- mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 200 g kikiriki
- 8 žlica šećer, kristal
Glazura
- 100 g čokolada za kuhanje
- maslac, slani
Priprema
- Posebno istucite šlag. Odvojite žumanjke i bjelanjke. Istucite bjelanjke, a žumanjke umutite s osam žlica šećera. Pomiješajte u šlag žumanjke sa šećerom, i to ručno, te bjelanjke. Tako dobivenu smjesu (šlag, žumanjke i bjelanjke) podijelite u tri posude.
- U prvu dodajte 100 g mljevenih kikirikija, u drugu dodajte 100 g naribane čokolade, a u treću 100 g nasjeckanoga poprženoga kikirikija. Napravite glazuru od 100 g čokolade, malo maslaca i mlijeka (kuhajte na laganoj vatri dok se sastojci ne otope i povežu) te to stavljajte između redova i na vrh torte.
- Smjese iz triju posuda odmah se stavljaju u kalup za tortu. Nakon prve smjese malo se poprska glazurom pa tako i nakon druge i treće. Gornji sloj premažite glazurom. gotovu tortu držite u zamrzivaču (ne u hladnjaku jer bi bila premekana i ne bi se mogla rezati).
Izvor Skuhatćute