Recepti 03. listopada 2014.

Snickers-torta

gastro postao gastro.24sata.hr
Torta od tijesta s kikirikijem i čokoladom gotova je za svega 30 minuta

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 36

Tijesto

  • 0.50 l vrhnje za šlag
  • 5 kom jaje kokošje
  • mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 200 g kikiriki
  • 8 žlica šećer, kristal

Glazura

  • 100 g čokolada za kuhanje
  • maslac, slani

Priprema

  1. Posebno istucite šlag. Odvojite žumanjke i bjelanjke. Istucite bjelanjke, a žumanjke umutite s osam žlica šećera. Pomiješajte u šlag žumanjke sa šećerom, i to ručno, te bjelanjke. Tako dobivenu smjesu (šlag, žumanjke i bjelanjke) podijelite u tri posude.
  2. U prvu dodajte 100 g mljevenih kikirikija, u drugu dodajte 100 g naribane čokolade, a u treću 100 g nasjeckanoga poprženoga kikirikija. Napravite glazuru od 100 g čokolade, malo maslaca i mlijeka (kuhajte na laganoj vatri dok se sastojci ne otope i povežu) te to stavljajte između redova i na vrh torte.
  3. Smjese iz triju posuda odmah se stavljaju u kalup za tortu. Nakon prve smjese malo se poprska glazurom pa tako i nakon druge i treće. Gornji sloj premažite glazurom. gotovu tortu držite u zamrzivaču (ne u hladnjaku jer bi bila premekana i ne bi se mogla rezati).

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.