gastro postao
Ovo pecivo, odnosno lepinja dolazi nam iz bosanske kuhinje, a najbolje ga je jesti uz domaće ćevape
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 645
Potrebno vam je
- 1000 g pšenično brašno, bijelo
- 2 žlica suhi kvasac
- 250 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 2 žlica šećer, kristal
- 1 žlica sol
- kim
Priprema
- Pomiješajte kvasac sa šećerom i dodajte malo toplog mlijeka. Ostavite da se zapjeni.
- Za to vrijeme prosijte brašno i sol pa dodajte kvasac i ostatak mlijeka. Ulijte i vodu prema potrebi. Dobro zamijesite. Kad dobijete glatko i elastično tijesto, stavite ga da se dvostruko poveća pa ponovno umijesite i ostavite da odstoji još pola sata.
- Na pobrašnjenoj površini podijelite tijesto na šest dijelova i oblikujte ih u loptice pa razvlačite prstima od krajeva prema van. Premažite s malo vode i pospite kimom. Ugrijte pećnicu na 250°C i pecite pet minuta.
Izvor Skuhatćute