gastro postao
Poigrajte se voćem koje možete kombinirati s čokoladama, kokosom, začinima
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 235
Potrebno vam je
- 1 kom limun
- 100 g sladoled od limuna
- 100 g sladoled od jagode
- 4 dl pjenušac
- 0.50 dl vodka
- kakao maslac
- čokolada
Priprema
- Naribajte koricu limuna pa istisnite sok. Jagode očistite od peteljki i narežite na polovice.
- U blender ulijte sok limuna, sladoled od limuna, šampanjac i malo votke. Blendajte dok ne dobijete jednoličnu pjenastu smjesu. Izlijte u plitku posudu.
- Isti postupak ponovite s jagodama. U blenderu ih miksajte sa sladoledom od jagode, šampanjcem, votkom i sitno sjeckanim bosiljkom koji će im naglasiti okus i dati svježinu.
- Kada je posve čvrsto, režite modlicama i nabodite na dugačke štapiće.
- U dva zasebna lončića ili u toploj kupelji otopite tamnu i bijelu čokoladu.
- Sorbeto od jagode uvaljajte u tamnu čokoladu, a sorbeto od limuna u bijelu čokoladu. Pospite s malo paprike u prahu kako bi bilo šareno.
Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić