Recepti 13. listopada 2014.

Sorbet iznenađenja na štapiću

Sorbet iznenađenja na štapiću
gastro postao gastro.24sata.hr
Poigrajte se voćem koje možete kombinirati s čokoladama, kokosom, začinima

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 235

Potrebno vam je

  • 1 kom limun
  • 100 g sladoled od limuna
  • 100 g sladoled od jagode
  • 4 dl pjenušac
  • 0.50 dl vodka
  • kakao maslac
  • čokolada

Priprema

  1. Naribajte koricu limuna pa istisnite sok. Jagode očistite od peteljki i narežite na polovice.
  2. U blender ulijte sok limuna, sladoled od limuna, šampanjac i malo votke. Blendajte dok ne dobijete jednoličnu pjenastu smjesu. Izlijte u plitku posudu.
  3. Isti postupak ponovite s jagodama. U blenderu ih miksajte sa sladoledom od jagode, šampanjcem, votkom i sitno sjeckanim bosiljkom koji će im naglasiti okus i dati svježinu.
  4. Kada je posve čvrsto, režite modlicama i nabodite na dugačke štapiće.
  5. U dva zasebna lončića ili u toploj kupelji otopite tamnu i bijelu čokoladu.
  6. Sorbeto od jagode uvaljajte u tamnu čokoladu, a sorbeto od limuna u bijelu čokoladu. Pospite s malo paprike u prahu kako bi bilo šareno.

Izvor "S okusom mora i soli", Marin Rendić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.