gastro postao
Sigurni smo da će se svidjeti i tebi i tvom društvu!
Samo četiri sastojka potrebna su ti za ovaj slastan i osvježavajuć desert!
Verzija u nastavku sadržava jedan tajni sastojak, ali ako se odlučiš možeš ga napraviti i bez njega. Nadalje, ako ga napraviš bezalkoholnog, poslužiti ga možeš i djeci, a za odrasle nikada nije kasno da ga prije posluživanja poškropiš s nekoliko kapi omiljenog pića!
Sastojci:
- 200 mL vode
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- 200 mL svježeg limunovog soka
- limun šećer po želji
- votka
Priprema:
- Pomiješaj vodu i šećer (i limun šećer ako se odlučiš na njegovo korištenje) u loncu na srednje jakoj vatri i kuhaj dok se šećer potpuno ne otopi. Makni s vatre.
- Pričekaj da se ohladi i zatim u dobiveni sirup dodaj limunov sok i sol. Promiješaj da se svi sastojci sjedine. Po želji dobivenu smjesu procijedi kroz tanku mrežicu kako bi uklonila pulpu.
- Poklopi i stavi u zamrzivač na nekoliko sati.
- Prije posluživanja po želji sorbet ubaci u blender kako bi dobila mekšu teksturu, a zatim o ovisnosti koliko kruta želiš da bude ili ju ostavi malo vani na sobnoj temperaturi ili ju posluži odmah izvađenu iz zamrzivača.
- Posluži uz kolut limuna i listić mente te po želji prelij s žličicom votke za one starije u društvu. Također, osim u zdjelici, kuglicu sorbeta možeš poslužiti i u kori od iskorištenog, odnosno ocijeđenog limuna, ako je riječ o srednjem ili većem limunu. Sve što trebaš napraviti je samo prethodno ga izdubiti.
U slast!