gastro postao
Jednostavan mediteranski recept za istinski gastronomski užitak
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 516
Potrebno vam je
- 8 kom artičoka (listovi i srce)
- 4 kom rajčica, crvena
- 250 g kozica velika
- 3 kom mladi luk
- sol
- 400 g špageti
- 2 žlica ulje maslinovo
- 200 g vrhnje za kuhanje
- cajenski papar
- estragon
- 100 ml sherry
- 2 žlica zeleni papar
Priprema
- Srčike mariniranih artičoka iz staklenke staviti na kuhinjski papir da se ocijede i uzdužni ih narezati na četiri dijela.
- Rajčice oprati, preliti vrelom vodom, oguliti, maknuti sjemenke i narezati na kockice.
- Kozice isplahnuti i posušiti. Mladi luk očistiti, oprati i narezati na kolutiće.
- Zakuhati veliku količinu vode, posoliti i prema uputama na pakiranju skuhati špagete.
- U međuvremenu na širokoj tavi zagrijati ulje i na tome pirjati luk dok ne omekša. Dodati kozice i artičoke i kratko popržiti. Dodati kockice rajčice i također kratko kuhati.
- Umiješati sherry, vrhnje i zeleni papar. Dodati dosta soli i kajenskog papra.
Jednostavan mediteranski recept za istinski gastronomski užitak